BANCI | Opinie

Speculatorii urmareau un curs de 4,7 lei, spune guvernatorul Isarescu

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-05 09:55

Încercarea de depreciere a leului din luna octombrie urmărea atingerea unui curs de 4,5 - 4,7 lei/euro şi nu un nivel de 4,2 lei/euro, cum sugerau unii analişti, potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

"Vă garantez că nu era 4,2 lei/euro (ţinta de curs - n.r.). Se dorea 4,5 - 4,7 lei/euro şi mai sus. În momentul în care scapi frâiele nu mai ai ce să faci. BNR a intervenit, nu pentru că apăra un nivel de curs, ci pentru încrederea în moneda naţională", a spus guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, citat de Mediafax.

El a adăugat că încercarea de depreciere din toamna anului trecut a venit, într-adevăr, pe fondul unei datorii private înalte, pe termen scurt, dar pe care o pune, îjn mare parte, pe seama luptei pentru cotă de piaţă dusă până atunci tot de băncile comerciale.

"Cea mai mare parte a datoriei externe a venit pe fondul bătăliei pentru cotă de piaţă a băncilor", a spus Isărescu.

El spune că se observă anumite bubble-uri în sectoare ca cel bancar, imobiliare, retail, "care sunt acum cele mai gălăgioase". Oficialul BNR încadrează situaţii din aceste domenii ca făcând parte din cilcurile normale.

Isărescu a spus că a existat o presiune mediatică folosită de unele bănci în momentul octombrie, mai ales prin declaraţiile privind lipsa de lichiditate.

"Uitându-mă la poziţiile valutare, am văzut din nou lungiri de poziţii. Rog media, dacă cineva mai spune că e lipsă de lichiditate, să nu-i creadă", a mai spus Isărescu.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si face corect reclama la credite

ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si promoveaza corect dobanzile la credite, atat in cadrul reclamelor TV si online, cat si pe site-ul propriu sau in retelele sociale. Mai exact, ING nu spune ca acorda credite cu dobanda „incepand cu detalii

Cardurile devin inutile: acum se pot face plati instant gratis din aplicatiile bancare

Cardurile isi pierd treptat utilitatea, odata cu avansul noilor tehnologii pentru plati. Bancile romanesti au inceput sa implementeze platile instant din aplicatiile bancare, prin serviciul RoPay. Platile instant (care se fac in cateva secunde, la orice detalii

Au neglijat bancile securitatea pentru digitalizare?

Explozia fraudelor online poate fi considerata normala in conditiile dezvoltarii pe masura a digitalizarii si serviciilor bancare online. Dar ceea ce-mi da de gandit este usurinta cu care escrocii pot accesa o aplicatie bancara, pot face transferuri catre detalii

BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?

BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii

 



 

Ultimele Comentarii