BANCI | Ultima Ora

Si "lupii tineri" ai lui Isarescu l-au gasit nevinovat pe Ghetea, dupa ce batranul Vasilescu s-a antepronuntat inainte de a se face vreun control

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-12-09 18:40

Raportul realizat de BNR privind creditul de 1,3 milioane euro aprobat de CEC Bank fiicei presedintelui Basescu, Ioana, arata ca acesta a respectat atat normele interne de creditare ale CEC Bank, cat si normele de prudenta impuse de BNR, a declarat astazi seful directiei de supraveghere a bancilor din BNR, Nicolae Cinteza, dupa audiderile la Comisia de Buget-Finante din Senat, care ancheteaza activitatea CEC Bank.

Rezultatul anchetei BNR era previzibil, in conditiile in care repreprezenantii bancii i-au luat apararea lui Radu Ghetea imediat dupa izbucnirea scandalului si inainte de inceperea unui control la CEC Bank, la solicitarea Ministerului Finantelor.

Ce credibilitate mai poate avea, in aceste conditii, controlul BNR la CEC, dupa ce reprezentantii BNR s-au antepronuntat atat de transant in favoarea bancii?

"Dacă cine va crede că sub semnătura guvernatorului BNR putem spune altceva decât adevărul se înşeală", a precizat Cinteză, citat de Mediafax.

"În următoarele două-trei zile, în măsura în care legislaţia ne va permite, şi acest lucru trebuie analizat la nivelul BNR, aspecte legate de concluziile Băncii Naţionale în controalele care s-au făcut la CEC în ultimii doi ani", a mai declarat Cinteză.

Cinteza a mai declarat ca respectivul credit acordat Ioanei Basescu a fost unul normal, nu special, si ca exista alte 5 persoane care au mai obtinut de la CEC Bank credite cu valori de peste 1 milion de euro.

Despre garanţiile creditului acordat Ioanei Băsescu, Cinteză a spus că acestea sunt "acoperitoare conform normelor BNR".

Cinteza nu a mentionat nimic despre faptul ca CEC Bank a modificat, dupa izbucnirea scandalului, conditiile de garantare a creditului.

Astfel, daca initial, pentru acest tip de credit pentru terenuri garantiile necesare erau ipoteci pe locuinte, banca a schimbat, dupa izbucnirea scandalului, garantiile din imobile pe locuinte in orice tip de ipoteci imobiliare, asadar si terenuri, dupa cum a descoperit Bancherul.ro.

Cinteza a mentionat ca senatorii nu l-au intrebat nimic despre creditul acordat Ioanei Basescu.

Bancherul.ro a scris ca sunt cel putin 4 ciudatenii in cazul creditului pentru teren luat de Ioana Basescu de la CEC Bank, care demonstreaza ca banca si BNR ascund ceva sub pres:

1. De ce a schimbat CEC Bank conditiile de garantare a creditului, dupa izbucnirea scandalului?

2. De ce nicio alta banca nu mai acorda persoanelor fizice astfel de credite pentru terenuri extravilane garantate doar cu respectivul teren?

3. De ce tace CEC Bank, daca nu are nimic de ascuns si a procedat corect in acordarea creditului?

4. De ce BNR incearca sa apere banca, in loc sa o verifice, pentru a vedea si a prezenta opiniei publice adevarul: daca respectivul credit a fost acordat corect sau nu?


Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii