BANCI | Ultima Ora

Se cauta bancherul tradator care a divulgat presei scrisoarea ARB privind clauzele abuzive din contractele de credit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-11-21 18:56

Radu Ghetea, seful Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), a declarat astazi ca asociatia face investigatii pentru a-l gasi si a-l trage la raspundere pe cel care a divulgat presei o scrisoare adresata BNR prin care se cere ajutorul in privinta unui articol din Codul de Procedura Civila cu privire la contractele de credit.

Conducerea ARB a fost atat de suparata pe aparitia scrisorii in presa, incat vrea sa-l gaseasca pe cel responsabil de acest lucru chiar daca acest lucru ar putea echivala cu gasirea acului in carul cu fan, avand in vedere ca respectiva scrisoare a fost trimisa nu doar BNR ci tuturor bancilor.

Radu Ghetea:

“Noi nu am vrut ca scrisoarea sa devina publica. Este o problema pe care noi o vom investiga in continuare sa vedem cum a aparut in presa. Cred ca fiecare institutie, fiecare asociatie are dreptul sa aiba documente care circula, dar fara a fi cu caracter public. Este o dezamagire a noastra ca a aparut in presa, facem investigatiile necesare iar daca va fi cazul vom lua si masurile pentru a nu se mai repeta un astfel de caz.

Orice instituite cred ca are dreptul sa pastreze confidentialitatea asupra unor lucruri pe care le are in dezbatere interna sau cu care corespondeaza cu diverse institutii. Acest document, este un document confidential.

Ne afecteaza in sensul ca un document care noi l-am tinut in categoria documentele interne a aparut in presa. Si asta trebuie sa discutam cu cei care au primit documentul si l-au manevrat pentru a evita in activitatea urmatoare sa avem astfel de lucruri.

Documentul a fost trimis la BNR, la banci, la comisiile de specialitate. As putea sa fac un apel la receptori ca documentele pe care le primesc de la ARB sunt documente confidentiale si doar ARB le poate da publicitatii.

Ca orice asociatie, suntem indreptatiti sa face sugestii si propuneri cu privire la modificari legislative pentru imbunatatirea si protejarea activitatii membrilor nostri, bancile comerciale. Daca BNR va fi de acord cu noi, este un lucru foarte bun. Daca si Ministerul Justitiei va fi de acord cu noi iar este un lucru bun pentru ca atunci cand se va discuta in Parlament o eventuala propunere vom avea sustinere.”

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii