BANCI | Ultima Ora

Rusanu si-a dat demisia de la ASF abia dupa ce a ajuns la inchisoare, nu a fost demis, iar Daianu spune ca demisia sa ar fi onorabila, "dar cum as putea, cand ma sprijina numerosi colegi de la BNR, din presa?"

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-03-05 14:59

Liberalul Dan Radu Rusanu si-a dat demisia de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) abia dupa ce a ajuns la inchisoare, ieri, pentru 30 de zile, nefiind demis, in ciuda acuzatiilor grave care i se aduc. Aceasta este credibilitatea unei institutii care in mod normal ar trebui sa fie condusa apolitic, avand in vedere ca supravegheaza Bursa si piata asigurarilor.

Iar inlocuitorul sau, Daniel Daianu, un apropiat al BNR, declara, cinic, in Parlament, ca nu il lasa inima sa demisioneze, in ciuda faptului ca si-a pierdut, la randul sau, credibilitatea, inca dinainte de a ajunge la ASF, prin colaborarea cu brokerul fugar Sima, iar ulterior cand a fost prins cu primele nerusinat de mari incasate de la ASF.

Iata ce a declarat astazi Daianu in Parlament:

"Demisia de onoare. Oricât ar fi de onorabilă o demisie, în condițiile date nu pot să o fac. În momentul în care am mai rămas șapte în Consiliu, în condițiile în care am fost părtași la bine și la rău la actele decizionale, în condițiile în care există această examinare a activității ASF, cum aș putea în momentul de față pur și simplu să plec? Am fost încercat de acest sentiment. Sunt oameni care cunosc frământările mele, au antedatat acceptul de a veni la ASF, sunt numeroși colegi, colegi de la BNR, din presă și ca să fiu mai precis, acum este foarte greu să îți dai demisia", a susținut oficialul ASF, la finalul audierii sale în Comisia de buget-finanțe din Senat, citat de Agerpres.

Daianu a publicat un editorial in Ziarul Financiar chiar zilele trecute, in ciuda scandalului prin care trece ASF.

Potrivit lui Dăianu, o demisie în aceste momente ar însemna un abandon.

"Una este să dai o demisie atunci când lucrurile de bine, de rău, nu înseamnă un abandon, pentru că asta ar însemna, există și această interpretare, că Dăianu fuge. Dăianu nu este de neînlocuit. Dăianu poate pleca, Autoritatea trebuie să funcționeze", a afirmat el.

"Imi cer iertare ca am acceptat aceste prime"

"Pentru mine a fost un moment foarte, foarte dificil şi îmi cer iertare că am acceptat aceste prime. (...) Disconfortul a fost teribil pentru mine şi, de aceea, am şi făcut acest gest (returnarea primei – n.r.), care în engleză se spune «redemption» (reparare, compensare - n.r.). Într-un fel, cer iertare cetăţenilor pentru un salariu, pentru câştiguri pe care le am, nu printr-o decizie arbitrară, individuală a lui Dăianu la ASF, ci printr-o decizie colectivă, care a avut în vedere un act normativ de înfiinţare a Autorităţii", a mai spus Daianu, citat de Mediafax.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii