BANCI | Ultima Ora

România nu va introduce o taxă pe tranzacţii financiare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-01-23 08:20

Ministerul Finantelor a anuntat ca secretarul de stat Claudiu Doltu (foto), a anuntat ministrii de finante prezenti la reuniunea ECOFIN ca Romania nu va introduce o taxa pe tranzactiile financiare, asa cum se pregatesc sa o faca un numar de 11 tari mari europene, printre care Germania, Franta sau Austria.

Comunicat de presa al Ministerului Finantelor.

Secretarul de Stat în Ministerul Finanţelor Publice, domnul Claudiu Doltu, a participat, astăzi, la Reuniunea Consiliului ECOFIN care se desfăşoară la Bruxelles.

România nu va introduce o taxă pe tranzacţii financiare, dar nu se opune iniţiativei ţărilor din UE care doresc şi susţin acest lucru”, a declarat reprezentantul României, secretarul de stat domnul Claudiu Doltu, la reuniunea ECOFIN, de la Bruxelles. Aceasta este o altă temă importantă abordată de reprezentantul ţării noastre la ECOFIN.

Şi acum, dar şi anul trecut, România şi-a susţinut în cadrul Consiliului ECOFIN punctul de vedere, plecând de la faptul că, pe de o parte, înţelegem interesul şi argumentele partenerilor noştri din UE care au iniţiat acest demers, dar, pe de altă parte, condiţiile noastre specifice ne conduc spre o abordare prudentă şi pragmatică în sensul neparticipării la extinderea aplicării taxei pe tranzacţii financiare, a precizat domnul Claudiu Doltu.

,,Este adevărat că România a beneficiat în ultimii ani de sprijin financiar internaţional consistent, care i-a permis să depăşească efectele crizei economice şi financiare şi a avut un impact pozitiv asupra sentimentului investitorilor în ceea ce priveşte soliditatea finanţelor publice în România.

În acest moment însă, apreciem că orice potenţială creştere a costurilor de tranzacţie pentru clienţii sistemului financiar ar putea afecta semnificativ mediul economic din România, care este încă fragil,” a explicat reprezentantul ţării noastre.

Evaluările făcute de experţii români arată că, în situaţia reducerii intermedierii financiare, ar fi afectate nu doar potenţialele venituri ale unei asemenea taxe, dar, mai mult, taxa pe tranzacţii financiare ar putea afecta negativ dezvoltarea sistemului financiar.

“Continuăm să evaluăm potenţialul impact al introducerii unei taxe pe tranzacţiile financiare, conform intenţiei Comisiei Europene. Dar, în acest moment, nu este iminentă introducerea ei”, a adăugat secretarul de stat Claudiu Doltu.

Domnia sa a precizat că România are convingerea că în viitor, indiferent de evoluţiile care vor apărea în urma faptului că unele ţări din UE vor introduce această taxă, în ansamblul UE vor fi avute în considerare interesele ţărilor care nu aderă la această iniţiativă.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii