BANCI | Ultima Ora

Romanii prefera sa faca economii luna de luna pentru a strange banii de care au nevoie, decat sa ia un credit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-10-31 16:57

Romanii prefera sa astepte o perioada pentru a economisi o suma de bani necesara satisfacerii unei nevoi banesti imediate decat sa ia un credit de la banca, arata un sondaj realizat de Banca Romaneasca in parteneriat cu platforma iVox efectuat in perioada 9-23 septembrie pe un esantion de 7.079 respondenti de peste 18 ani din mediul urban.

La intrebarea “Dacă doriţi să vă satisfaceţi o nevoie imediată, dar care vă depăşeşte venitul lunar, de unde faceţi rost de bani?”, 46% spun ca de la parinti, rude, prieteni, 20% economisesc banii necesari luna de luna, 18% ar recurge la un imprumut de la banca, 3% ar apela la institutiile financiare nebancare (IFN) si 11% spun ca mai degraba renunta la a-si satisface respectiva nevoie.

Studiul mai arata ca  un român din cinci intenţionează ca în următoarele 6 luni să acceseze un credit bancar de consum.

În ceea ce priveşte destinaţia banilor împrumutaţi, dintre românii care doresc să obțină în următoarele 6 luni un credit de consum, o treime vor să folosească acel credit la renovarea casei sau apartamentului (36,7%). Un sfert dintre respondenți - 24,61% - s-ar folosi de un credit pentru a achiziționa un automobil, iar 18,25% intenționează să cumpere produse electrocasnice cu ajutorul împrumutului bancar.

Aproape 87% dintre respondenţi au declarat că o dobândă cât mai mică reprezintă principala caracteristică în analiza băncii de unde se vor împrumuta. În plan secund se află rata lunară de plată cât mai mică (42,15%), încrederea în bancă (37,91%), comisioanele cât mai mici sau chiar zero (37,88%) și rapiditatea cu care se obține creditul (34,3%).

Aproape 73% dintre respondenții care doresc să obțină un credit de consum în următoarele 6 luni au mai luat cel puțin odată un credit de consum de la o bancă.

Peste 41% dintre respondenți au fost mulțumiți de serviciile băncii în ceea ce privește creditele anterioare, în timp ce un sfert (24,19%) dintre respondenți sunt în situația în care trebuie să obțină un împrumut nou chiar dacă nu au fost mulțumiți de cel precedent.

Românii ar renunța la comoditate pentru cea mai bună ofertă. Cel puțin asta declară aproape trei sferturi dintre respondenți (72,49%) care ar face un drum mai lung la o altă bancă pentru a beneficia de o dobândă mai mică. Doar un sfert dintre respondenți consideră că este mai comod ca rata lunară să le fie retrasă direct din contul băncii la care sunt deja clienți fără a fi necesară o acțiune din partea lor.

În plus, cele mai folosite produse bancare de către respondenții care doresc un nou credit în următoarele 6 luni sunt contul curent, cu un procent de 68,81% dintre intervievaţi, cardul de debit cu 56,79%, internet banking cu 49,58% și cardul de credit cu 44,98%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii