ASIGURARI | Ultima Ora

Romania a fost in 2015 singura tara importanta in care grupul Vienna Insurance Group (VIG) a inregistrat cresteri ale primelor din asigurari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-01-26 16:46

Grupul Vienna Insurance Group (VIG), care detine in Romania firmele de asigurari Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata, a anuntat astazi rezultatele preliminare, neconsolidate, ale primelor incasate din vanzarile de asigurari in 2015.

Conform acestor date, firmele de asigurari din Romania ale grupul austriac, prezent si in alte tari din zona, au inregistrat in 2015 cea mai mare crestere a volumului de prime brute, de 25,4%, pana la un volum total de 445 milioane euro, fata de 355 milioane euro in 2014.

Primele brute subscrise din asigurari generale au crescut cu 20,6%, la 363 milioane euro, in timp ce primele brute din asigurari de viata a avansat cu 51,8%, la 82,5 milioane euro.

"Implementarea constantă de măsuri în România s-a dovedit a fi de succes într-un context de piață îmbunătățit. Ca o continuare a tendințelor pozitive înregistrate inițial în 2014, companiile VIG din România au obținut o creștere de 20,6% pe segmentul daune/accidente", se arata intr-un comunicat  al VIG.

Cresterea volumului de prime din alte piete, care includ Ungaria si Bulgaria, a fost de doar 9,9%, in timp ce primele din principalele tari in care VIG este activa (Austria, Cehia, Slovacia si Polonia) au fost in scadere.

In Polonia s-a inregistrat cea mai mare scadere a primelor in 2015, de 22,5%, la 844 milioane euro, fata de peste 1 miliard de euro in 2014.

Volumul total al primelor grupului VIG, in scadere cu 1,5%

Volumul total a primelor brute incasate de grupul VIG a fost in 2015 in scadere de 1,5%, la 9,232 miliarde euro.

VIG mentioneaza intr-un comunicat ca "reducerea primelor neconsolidate subscrise direct (-1,5%), la aproximativ 9,2 miliarde euro, a fost determinată în principal de menținerea dobânzilor la un nivel scăzut și de constrângerile rezultate în ceea ce privește vânzarea de polițe de asigurări de viață cu plata la scadență.

Segmentul daune/accidente a crescut cu 2,0%, iar polițele de asigurări de viață cu plata regulată a primelor au înregistrat o creștere de 2,3%.

Diversificarea extinsă a Grupului în regiunea ECE s-a dovedit încă o dată importantă din punct de vedere strategic, fapt demonstrat de creșterea dinamică de circa 10% înregistrată din nou de țările din regiunea “Alte
Piețe”, se arata in comunicat.

În Austria, Wiener Städtische a raportat o creștere deosebit de puternică, conform comunicatulului, de 3,4%, pe segmentul asigurărilor de tip property.

Companiile Grupului din Republica Cehă și Slovacia, două piețe din ECE importante pentru VIG, au înregistrat creșteri ale primelor pe segmentul daune/accidente de 4,8% și, respectiv, 1,5%.

Multe dintre piețele din ECE incluse în regiunea “Alte Piețe” au înregistrat din nou o creștere extrem de dinamică, potrivit VIG.

De exemplu, o creștere de două cifre a primelor pe segmentul daune/accidente a fost raportată în Bulgaria, Turcia, Albania și Bosnia Herzegovina. De asemenea, companiile Grupului din Ungaria și Serbia au înregistrat o creștere semnificativă în această regiune.

În Ucraina, VIG a continuat să raporteze un avans puternic exprimat în monedă locală, înregistrând o creștere de 30,9%.

În mai multe țări, segmentul operațiunilor auto este supus unei presiuni pe fondul concurenței puternice. Prin urmare, Vienna Insurance Group s-a concentrat pe alte asigurări de tip property și a obținut o creștere satisfăcătoare per total, de 3,2%, datorită acestei abordări diferențiate, adaptată fiecărei piețe.

Pe segmentul asigurărilor de viață, VIG a avut o performanță bună a produselor cu plata regulată a primelor, care au înregistrat o creștere de 2,3%.

Reducerea planificată a polițelor cu achitare la scadență (-16,3%) a condus la diminuarea primelor pe segmentul asigurărilor de viață cu 5,8% per total.

Cu toate acestea, multe piețe din ECE au consemnat creșteri remarcabile pe segmentul asigurărilor de viață. Companiile Grupului din Polonia au obținut pe segmentul produselor cu plata regulată a primelor un avans de 5,5% exprimat în monedă locală.

VIG și-a menținut direcția în România, înregistrând o creștere de 51,8% a primelor pe segmentul asigurărilor de viață.

Și segmentul “Alte Piețe” a asigurat din nou o performanță remarcabilă, cu o majorare de 13,6% a primelor pe segmentul asigurărilor de viață.

Evoluții remarcabile au fost raportate în Serbia (+22,8%), Bulgaria (+22,5%), Țările Baltice (+15,0%) și statele mai mici precum Macedonia și Bosnia Herzegovina.

VIG a obținut o performanță bună pe segmentul asigurărilor de viață și în Ucraina. Creșterea primelor cu 54,0% în monedă locală subliniază încrederea consumatorilor în principalul grup de pe piața asigurărilor din regiunea ECE, se mai arata in comunicat.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii