BANCI | Ultima Ora

Revolut este riscanta pentru clientii altor tari, avertizeaza Banca Nationala a Ungariei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-09-06 07:22

Este riscanta detinerea unui cont sau depozit la Revolut de catre clientii din Ungaria, avertizeaza Banca Nationala a Ungariei.

Intrucat Revolut nu este o banca inregistrata in Ungaria, ci in Lituania, aceeasi situatie fiind si in Romania, bancile nationale nu pot supraveghea direct Revolut, astfel incat clientii acestei banci au depozitele asigurate in Lituania, iar litigiile cu banca se solutioneaza in aceeasi tara de origine a acestei banci.

De aceea, Banca Nationala a Ungariei face presiuni asupra Revolut ca banca sa se inregistreze in Ungaria, dar deocamdata fara rezultat, conform unui comunicat publicat de Banca Nationala a Ungariei

Revolut are calitatea de subsidiara a bancii din Lituania, atat in Romania, cat si in Ungaria. Initial, revolut doar a emis carduri pentru efectuarea de transferuri, insa recent, in urma obtinerii licentei de banca in Lituania, poate atrage depozite si acorda credite.

In prezent, supravegherea prudentiala si protectia consumatorilor Revolut sunt atributiile Bancii Nationale a Lituaniei.

Banca Nationala a Ungariei, in calitate de „tara gazda” a Revolut, are competente limitate si in privinta protectiei consumatorilor.

In chestiuni legate de incalcarea drepturilor consumatorilor de catre Revolut si in cele de interes public, se pot initia actiuni in principal la nivelul autoritatii de supraveghere din Lituania.

Depozitele la Revolut sunt garantate de Fondul din Lituania, ale carui active au o valoare semnificativ mai redusa decat cele ale Fondului de Garantare a Depozitelor din Ungaria, avertizeaza Banca Nationala a Ungariei.

In acelasi timp, in cazul unui litigiu cu Revolut, clientii acesteia sunt nevoiti sa se adreseze doar autoritatilor din Lituania, conform procedurii de arbitraj international, in limba lituaniana sau engleza.

De aceea, Banca Nationala a Ungariei a cerut Revolut sa se inregistreze ca o subsidiara bine capitalizata in Ungaria, pentru a putea fi supravegheata prudential, in interesul consumatorilor. Cu toate acestea, Revolut inca nu a initiat procesul de inregistrare in Ungaria.

Banca Nationala a Ungariei precizeaza ca sustine competitia si inovatia pe piata bancara, insa fara sa fie afectate interesele clientilor locali, care au prioritate in orice circumstante.

Taguri: aplicatie mobile banking  reclamatie banca  banca  Protectia Consumatorului  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii