Rasvan Radu, seful UniCredit Tiriac Bank, bancherul care lasa faptele sa vorbeasca
Autor: Bancherul.ro
2013-06-06 19:16
Rasvan Radu, 47 de ani, presedintele UniCredit Tiriac Bank din 2005, este unul dintre cei mai tineri, experimentati si discreti sefi de banca din Romania. In ultimii ani a iesit in evidenta mai degraba prin aderarea sa la organizatii de elita, precum Comisia Trilaterala, din care mai fac parte doar 2 romani, Mugur Isarescu si Mihai Tanasescu, decat prin declaratii publice. A preferat sa vorbeasca prin fapte: conduce o banca de succes, profitabila chiar si de-a lungul ultimilor ani de criza, iar acum in ascensiune. Recent, UniCredit Tiriac Bank a anuntat preluarea portofoliului de retail al RBS Romania.
O confirmare a managementului de succes a fost si numirea sa, anul trecut, in functia de Country Chairman al intregului grup UniCredit din Romania, care include alaturi de banca si o companie de leasing si una de credite de consum.
UniCredit Tiriac Bank a fost una dintre bancile care au reusit sa ramana profitabile si in ultimii ani de criza, datorita mai multor factori, printre care predominanta clientelei formata din companii mari, solide, mai putin afectate de criza, precum si profilul de risc scazut adoptat de banca de-a lungul timpului.
In 2012, banca a facut un profit de 177 milioane lei, in 2011 castigul a fost de 159 milioane lei, in 2010 rezultatul net s-a ridicat la 57 de milioane de lei, iar in 2009 de 329 milioane lei. In 2008, inainte de criza, profitul bancii a fost de 258 milioane lei, in conditiile in care s-a dezvoltat puternic, deschizand 100 de sucursale, fata de 30 cate erau in planul initial.
Reteta succesului
Cum explica Rasvan Radu acest succes? "Nu este o reteta secreta. UniCredit a avut intotdeauna o abordare prudentiala si echilibrata, adaptandu-se permanent la realitatile pietei, ceea ce a ajutat foarte mult in felul in care am evaluat riscurile si am reactionat la acestea. Ne-am mentinut aceasta orientare de business atat in vremuri bune, cat si in vremuri rele, cand putem spune ca astfel am avut o perna de siguranta."
"De altfel, am spus dintotdeauna ca ne uitam la profitabilitate in sens durabil, nu la cresterea cu orice pret a volumelor, referindu-ma tocmai la aceasta prudenta si comportament selectiv in procesul de crestere. Din fericire, strategia noastra atenta, dar flexibila, ne-a permis sa ramanem profitabili si sa crestem, in acelasi timp, peste media pietei, atat in zona creditarii, cat si pe partea depozitelor, umpland golul lasat de alti jucatori, care nu au mai avut capacitatea sa faca asta", adauga Radu.
Banca a recurs insa si la ajustari importante de cheltuieli: in 2012 si-a redus reteaua cu 37 de unitati. Totusi, strategia este de a-si extinde afacerile in Romania, fapt demonstrat si de preluarea, in acest an, a portofoliului de retail al RBS Romania.
Radu a declarat, cu ocazia prezentarii rezultatelor bancii in 2012, ca UniCredit se va concentra in acest an pe creditarea companiilor si IMM-urilor, asa cum s-a intamplat si in anul precedent, mai putin pe creditele de consum, al caror volum a scazut in portofoliul bancii.
UniCredit a profitat anul trecut de reducerea apetitului altor banci pentru finantari, din cauza problemelor cu care se confrunta, pentru a-si majora volumul de credite cu peste 9%. "Detinem suficiente resurse si am putea acorda si mai multe credite, insa cererea din partea clientilor se mentine redusa", a precizat Radu.
Cultura leadership-ului
Radu spune ca succesul unei banci depinde nu doar de managementul eficient al acesteia, ci si de existenta unei culturi a leadership-ului la toate nivelurile, care sa dea o directie clara si coerenta dezvoltarii companiei si oamenilor din cadrul acesteia.
In acelasi timp, adauga el, managementul executiv al unei banci poate actiona ca un mediator intre piata si actionari. Intr-un context in schimbare, este necesar ca liderii din mediul de business sa reprezinte o voce in societate, cu feedback pentru autoritati, in procesele de modificari legislative sau alte decizii pe care le iau acestea. Un exemplu este modul in care bancile se pot implica pentru atragerea de fonduri europene, in calitate de organisme intermediare.
"Cred ca punctele forte ale noastre sunt atentia acordata necesitatilor clientiilor, pe care o cultivam foarte mult, precum si o maniera sustenabila de a face business, orientata nu doar de rezultatele pe termen scurt, cat mai ales de cele pe termen lung, responsabila fata de comunitate. Aceste lucruri vin dintr-o selectie atenta a oamenilor, atat in functie de competente, cat si de atitudine adoptata. Este foarte important ca oamenii din banca sa aiba si abordarea potrivita: sa stie sa asculte ceea ce isi doresc clientii, sa analizeze cu mare grija, sa vina cu solutii performante si, prin rezultatul final, sa livreze un produs sau un serviciu de buna calitate, in conditii rezonabile de risc", spune Rasvan Radu. El mai adauga ca este foarte important ca bancile sa contribuie la educatia financiara a publicului.
Bancile au facut greseli pe care inca nu si le-au asumat
Despre perceptia negativa a publicului fata de banci, Radu spune ca aceasta s-a inrautatit pe fondul crizei economice si a faptului ca sistemul bancar a facut unele greseli pe care inca nu si le-a asumat in totalitate.
Despre viitorul bancilor, Radu spune ca perioada urmatoare va pune probabil sistemul bancar in fata unor provocari majore, avand in vedere multitudinea de reglementari care se anunta a fi puse in
aplicare: Basel III, MiFid, formarea Uniunii Bancare la nivel european. In acest context, bancile trebuie sa creasca gradul de transparenta, sa-si optimizeze activitatea, sa gaseasca alternative viabile la finantare, intr-un mediu economic care va ramane presarat de incertitudini, interne si externe.
Cine este Rasvan Radu
CV:
Nascut in: 12 februarie 1966
Casatorit, doi copii
Experienta profesionala
Prezent :
UniCredit Tiriac Bank – Presedinte Executiv
UniCredit Group S.p.A – Vicepresedinte Executiv
Country Chairman Romania: UniCredit Tiriac Bank; UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Consumer Finance (UCFin)
2005 - 2007
UniCredit Romania S.A - Presedinte executiv
2001 - 2005
Raiffeisen Bank S.A - Vicepresedinte
2000 - 2001
Casa de Economii si Consemnatiuni CEC S.A. - Vicepresedinte
1991 - 2000
Banca Comerciala Romana
1997 – 2000 - Director - Directia Piete de Capital
1990 - 1991
Intreprinderea de echipamente periferice – Inginer
Studii:
2000
Harvard Business School, Boston - Advanced Management Program
1997
Universitatea Româno - Americana, Bucuresti - Economist
Facultatea de Relatii Economice Internationale, Specializarea Relatii Comerciale si Financiar Bancare
1995
Conservatoire National des Arts et Metiers - INDE, Bucuresti
MBA Program
1992
Academia de Studii Economice, Bucuresti - Studii postuniversitare
Mecanisme valutare si fiscale international
1990
Universitatea Politehnica, Bucuresti - Inginer
Specializarea Electrotehnica – Electrotehnologii
Comentarii
Credit Unihabar n-are
Domnul mult laudat habar n-are ce se intampla in subordinea Dansului. Cum isi bat joc niste regionali ieftini de oamenii din subordine. Cum acesti regionali nu sunt in stare sa faca nimic in afara de emailuri si rapoarte. Cati incompetenti sunt in organizatie ... In departamentul de resurse umane, o preaminunata doamna care a incercat sa treaca la business inca foloseste apelativul "fa". Ce banca minunata ...
Sergiu
UCL
in general viata in banci a fost minunata pina am luat lehmonele apoi in gura ... oricum am lua-o, asa cum zice un tip molcolm (@ dar cu box office ul sold out), leatul joaca un rol essential in vista, iar anii 60 au produs cei mai lucrativi executivi (spre deosebire de 70 :(( ) - cum se zice i-a prins revolutia cu o tira de " cheag " organizational @ cultural - stiau cu ce se maninca o " intreprindere " pe cind decreteii + Inca ascultau Europe @ de pe che vara mare teorie a lui maltus - ultimii veniti ramin fara tacam ... dar totusi cu felicitarile @ dansul ( :(( ) in program ca dupa o masa indestulata ... da-mi Doamne virsta de la revolutie si mintea de acum (capital zero !) - ce revila sau gcp - direct in liga mare csi :)) - de unde se vede ca totusi timpul este cea mai valuable commodity - din pacate realizam de multe prea tarziu, in al 13 lea ceas ...
ZaArtOfStoryTellin
Vai steaua lui
E vai steaua lui. Umbla dupa femei proaspete si e corupt pana in maduva oaselor. Si el si apropiatii lui. Nu e un om de onoare. E un afemeiat, avar si dornic de putere, la fel ca toti partenerii lui de afaceri. Daca nu bei si futi cu el, nu ai loc la masa lor. Om de nimic, angajati in functii cheie de nimic. Nimeni nu stie.
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Profil
Sa se propuna Mariei Sale de a se da suma de 100.000 lei din excedentul Casei pentru cumpararea de arme si cojoace
CEC Bank a sărbătorit în 24 noiembrie 160 de ani de la înființare, ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de români, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Orice detalii
Promotie la CEC Bank cu ocazia aniversarii a 160 de ani
CEC Bank desfășoară o campanie aniversară în perioada 25 – 27 noiembrie 2024, în care comisioanele de administrare lunară sunt ZERO pentru persoanele fizice care își deschid Pachetul Grija Completă (ghișeu/online), gratuitate valabilă 6 luni de la achiziționarea detalii
CEC Bank se imprumuta prin obligatiuni de 300 milioane euro, cu o dobanda de 5,6%
CEC Bank a încheiat cu succes o nouă emisiune de obligațiuni în valoare 300 de milioane de euro printr-o nouă emisiune de Titluri Eligibile Senior Nepreferențiale, destinate încadrării ca instrumente eligibile MREL, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii
Clientii Revolut cauta alte aplicatii pentru a scapa de popriri
Clientii Revolut cauta alternative de aplicatii bancare pentru a-si muta banii din Revolut, pentru a scapa de popriri. Revolut se transforma, din luna decembrie in susursala a bancii din Lituania, astfel ca pana la finalul anului va schimba toate conturile celor 4 milioane de clienti din detalii
- Patria Bank isi majoreaza puternic profitul
- Banca Transilvania: platile de Black Friday au crescut cu 23%
- Alpha Bank va fi preluata de Unicredit
- Garanti BBVA urmareste ca majoritatea cererilor de credit sa fie facute prin aplicatia bancii
- Schimburi valutare non-stop in timp real, pentru clientii firme ai Libra
- Credite pentru firme cu garantii InvestEU de la Garanti BBVA
- Aplicatie noua pe iPhone pentru acceptarea platilor contactless in magazine
- CEC Bank are o noua platforma IT de relatii cu clientii (CRM)
- Din aplicatia George BCR se pot plati facturile pentru 350 de firme
- Credite BT Direct in Spitalul MONZA
Profil de Bancher
-
Petr Brávek, Chief Operating Officer (COO)
Erste Bank
Appointed until December ... vezi profil
Criza COVID-19
- In majoritatea unitatilor BRD se poate intra fara certificat verde
- La BCR se poate intra fara certificat verde
- Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus
- CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
Topuri Banci
- Topul bancilor dupa active si cota de piata in perioada 2022-2015
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- Băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operațiunilor în numerar
- Concurs de educatie financiara pentru elevi, cu premii in bani
- Creditele acordate de banci au crescut cu 14% in 2022
- Romanii stiu educatie financiara de nota 7
- Gradul de incluziune financiara in Romania a ajuns la aproape 70%
ROBOR
- ROBOR: ce este, cum se calculeaza, ce il influenteaza, explicat de Asociatia Pietelor Financiare
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul contului curent, aproape 20 miliarde euro după primele nouă luni
- Deficitul contului curent, aproape 18 miliarde euro după primele opt luni
- Deficitul contului curent, peste 9 miliarde euro pe primele cinci luni
- Deficitul contului curent, 6,6 miliarde euro după prima treime a anului
- Deficitul contului curent pe T1, aproape 4 miliarde euro
Legislatie
- Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor şi Fondul de garantare a depozitelor bancare
- Rambursarea anticipata a unui credit, conform OUG 50/2010
- OUG nr.21 din 1992 privind protectia consumatorului, actualizata
- Legea nr. 190 din 1999 privind creditul ipotecar pentru investiții imobiliare
- Reguli privind stabilirea ratelor de referinţă ROBID şi ROBOR
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Anunturi banci
- Cate reclamatii primeste Intesa Sanpaolo Bank si cum le gestioneaza
- Platile instant, posibile la 13 banci
- Aplicatia CEC app va functiona doar pe telefoane cu Android minim 8 sau iOS minim 12
- Bancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor
- BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat
Analize economice
- -6,2% din PIB, deficit bugetar după zece luni
- Inflația anuală a crescut marginal
- Comerțul cu amănuntul - în creștere cu 7,7% cumulat pe primele 9 luni
- România, pe locul 16 din 27 de state membre ca pondere a datoriei publice în PIB
- România, tot prima în UE la inflația anuală, dar decalajul s-a redus
Ministerul Finantelor
- Datoria publică, 51,4% din PIB la mijlocul anului
- Deficit bugetar de 3,6% din PIB după prima jumătate a anului
- Deficit bugetar de 3,4% din PIB după primele cinci luni ale anului
- Deficit bugetar îngrijorător după prima treime a anului
- Deficitul bugetar, -2,06% din PIB pe primul trimestru al anului
Biroul de Credit
- FUNDAMENTAREA LEGALITATII PRELUCRARII DATELOR PERSONALE IN SISTEMUL BIROULUI DE CREDIT
- BCR: prelucrarea datelor personale la Biroul de Credit
- Care banci si IFN-uri raporteaza clientii la Biroul de Credit
- Ce trebuie sa stim despre Biroul de Credit
- Care este procedura BCR de raportare a clientilor la Biroul de Credit
Procese
- ANPC pierde un proces cu Intesa si ARB privind modul de calcul al ratelor la credite
- Un client Credius obtine in justitie anularea creditului, din cauza dobanzii prea mari
- Hotararea judecatoriei prin care Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si statul sunt obligati sa achite unui client prima de stat
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
Stiri economice
- Datoria publică, 54,4% din PIB la finele lunii septembrie 2024
- România, tot prima dar în trendul UE la inflația anuală
- Datoria publică, 52,7% din PIB la finele lunii august 2024
- -5,44% din PIB, deficit bugetar înaintea ultimului trimestru din 2024
- Prețurile industriale - scădere în august dar indicele anual a continuat să crească
Statistici
- România, pe locul trei în UE la creșterea costului muncii în T2 2024
- Cheltuielile cu pensiile - România, pe locul 19 în UE ca pondere în PIB
- Dobanda din Cehia a crescut cu 7 puncte intr-un singur an
- Care este valoarea salariului minim brut si net pe economie in 2024?
- Cat va fi salariul brut si net in Romania in 2024, 2025, 2026 si 2027, conform prognozei oficiale
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
Noutati BCE
- Acord intre BCE si BNR pentru supravegherea bancilor
- Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%
- BCE creste dobanda la 2%, dupa ce inflatia a ajuns la 10%
- Dobânda pe termen lung a continuat să scadă in septembrie 2022. Ecartul față de Polonia și Cehia, redus semnificativ
- Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Banii din banci sunt garantati, anunta FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
CSALB
- Sistemul bancar romanesc este deosebit de bine pregatit pentru orice fel de socuri
- La CSALB poti castiga un litigiu cu banca pe care l-ai pierde in instanta
- Negocierile dintre banci si clienti la CSALB, in crestere cu 30%
- Sondaj: dobanda fixa la credite, considerata mai buna decat cea variabila, desi este mai mare
- CSALB: Romanii cu credite caută soluții pentru reducerea ratelor. Cum raspund bancile
First Bank
- Ce trebuie sa faca cei care au asigurare la credit emisa de Euroins
- First Bank este reprezentanta Eurobank in Romania: ce se intampla cu creditele Bancpost?
- Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay
- First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
Noutati BERD
- Creditele neperformante (npl) - statistici BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Comisioanele BRD pentru MyBRD Mobile, MyBRD Net, My BRD SMS
- Termeni si conditii contractuale ale serviciului You BRD
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
Noutati Comisia Europeana
- Avertismentul Comitetului European pentru risc sistemic (CERS) privind vulnerabilitățile din sistemul financiar al Uniunii
- Cele mai mici preturi din Europa sunt in Romania
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to €92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
Noutati BVB
- BET AeRO, primul indice pentru piata AeRO, la BVB
- Laptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
Institutul National de Statistica
- Deficitul balanței comerciale la 9 luni, cu 15% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut
- Producția industrială, în scădere semnificativă
- Pensia reală, în creștere cu 8,7% pe luna august 2024
- Avansul PIB pe T1 2024, majorat la +0,5%
- Industria prelucrătoare a trecut pe plus în aprilie 2024
Informatii utile asigurari
- Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023
- Asigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment
- Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului
- Cum functioneaza o asigurare de viata Metropolitan pentru un credit la Banca Transilvania?
- Care sunt documente necesare pentru dosarul de dauna la Cardif?
ING Bank
- La ING se vor putea face plati instant din decembrie 2022
- Cum evitam tentativele de frauda online?
- Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie
- Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank
- ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate
Ultimele Comentarii
-
Nu vor să aplice Legea 243/2024
Buna ziua, VĂ ROG MULT SĂ MĂ AJUTAȚI. Am încercat o soluție cu cu cei de la CSALB, cerere ... detalii
-
!
Era interesant de aflat cat a dat Casa regala din exedentul Casei in toate cele 7 razboaie in care ... detalii
-
plati online
ING respinge in mod constant platile facute online cu cardurile ... detalii
-
!
Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii
-
Bancnote vechi
Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii