BANCI | Analiza

Raport de competitivitate: Romania are 25 de avantaje competitive si 49 de dezavantaje competitive

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-12-15 09:12

România are 25 de avantaje competitive şi 49 de dezavantaje competitive, evoluţia ţării situându-se sub media europeană în ceea ce priveşte resursele umane şi politicile fiscale, a declarat, miercuri, preşedintele AmCham România, Alexandra Gătej (foto), la prezentarea Raportului de Competitivitate pentru România.

'Raportul de Competitivitate arată că România a performat uşor peste media Uniunii Europene în general, dar mai slab în ceea ce priveşte resursele umane, politicile fiscale. România are 25 de avantaje competitive şi 49 de dezavantaje competitive. Raportul identifică posibile domenii care prezintă avantaje sau dezavantaje competitive, atrăgând atenţia că avantajele sunt favorabile în măsura în care sunt generate de politici publice de calitate', a afirmat Alexandra Gătej.

Potrivit unui studiu realizat în urma chestionării directorilor executivi străini din România, 57% dintre aceştia au afirmat că vor majora investiţiile cu peste 50%, în următorii cinci ani, în timp ce 4,7% au declarat că le vor scădea. '64% dintre directorii executivi au spus că vor creşte numărul angajaţilor cu peste 50%, în următorii cinci ani, iar 5,9% dintre aceştia au răspuns că vor reduce numărul salariaţilor. 62% dintre directorii executivi chestionaţi susţin că vor majora investiţiile în România, în aceeaşi perioadă', a adăugat preşedintele AmCham.

Recomandările AmCham pentru elaborarea politicilor de îmbunătăţire a competitivităţii vizează utilizarea fondurilor europene pentru dezvoltarea infrastructurii, dublată de parteneriate public-private, precum şi impunerea cerinţei de realizare a analizelor de impact pe care proiectele de noi politici sau reglementări îl au asupra creşterii sustenabile şi stabilităţii mediului de afaceri. 'Este necesară dezvoltarea unui plan amplu şi coordonat de îmbunătăţire a infrastructurii României pentru atingerea standardelor Uniunii Europene de calitate şi acoperire, precum şi dezvoltarea unei strategii energetice clare şi creşterea transparenţei şi responsabilităţii în administraţia publică şi în utilizarea fondurilor publice', a adăugat Alexandra Gătej.

Raportul de Competitivitate recomandă, totodată, îmbunătăţirea structurii şi eficienţei cheltuielilor guvernamentale, oferirea de stimulente pentru a menţine în ţară specialiştii de înaltă calificare şi a inversa exodul acestora, după modelul experienţei pozitive înregistrat în sectorul IT, reformarea profundă a administraţiei fiscale, stimularea investiţiilor şi dezvoltarea pieţelor de capital pentru clienţii publici privaţi. Recomandările Raportului de Competitivitate au la bază analiza a peste 70 de indicatori economici din cinci segmente principale de activitate, evaluarea cadrului legislativ şi de reglementare local, precum şi răspunsurile a peste 150 de lideri de companii cu privire la mediul de afaceri.

Proiectul este derulat de mai multe Camere de Comerţ Americane din Europa şi conţine recomandări pentru îmbunătăţirea competitivităţii economice a României.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi

CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii