BANCI | Ultima Ora

Provident Financial si-a majorat cu 20% numarul de clienti

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-03-01 09:12

Compania de credite de consum Provident Financial Romania a inregistrat in 2011 o crestere cu 20% a numarului de clienti. Astfel, la sfarsitul anului trecut, Provident avea peste 249.000 de clienti in Romania, in crestere de la 207.000 de clienti, in decembrie 2010, anunta compania intr-un comunicat.

Rezultatele financiare pentru 2011 au fost anuntate marti, la Londra, de compania-mama International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanti furnizori de imprumuturi la domiciliu din Europa.

Provident Financial Romania a emis in 2011 imprumuturi cu o valoare totala de peste 87 de milioane de lire sterline (circa 101 milioane de euro), in crestere de la 74,6 milioane de lire sterline in 2010.

Veniturile companiei s-au apropiat de 55 de milioane de lire sterline (circa 63 de milioane de euro), in timp ce profitul operational brut, conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS), a fost de 4,1 milioane de lire sterline (circa 4,7 milioane de euro).

„Rezultatele solide obtinute intr-un an plin de provocari dovedesc inca o data flexibilitatea si eficienta modelului nostru de afaceri si modul responsabil in care intelegem si raspundem nevoilor clientilor. Faptul ca agentii nostri viziteaza saptamanal clientii cu serviciu la domiciliu ne permite sa intelegem mai bine situatia fiecarei gospodarii in parte si sa reactionam imediat, fie oferind un nou imprumut – daca exista o nevoie si clientul si-l poate permite – fie reesalonand ratele fara niciun cost suplimentar, atunci cand un client nu poate plati ratele la timp. Doar in 2011 agentii Provident au realizat peste 12 milioane de vizite la domiciliul clientilor nostri; acest contact personal ne permite sa beneficiem de o perspectiva unica si privilegiata”, a declarat Russell Johnsen (foto), directorul general al Provident Financial Romania.

Infrastructura teritoriala a companiei are acum 57 de puncte de lucru administrative, ceea ce permite acoperirea a peste 85% din populatia urbana a tarii. In februarie 2012, Provident a deschis primul punct de lucru in judetul Maramures, la Baia Mare, ca parte a unor investitii de peste 30 de milioane de euro, programate de companie pentru acest an. Valoarea totala a investitiilor Provident in Romania a depasit 125 milioane de euro.

„In mod deosebit, contextul economic in 2012 este greu de anticipat, iar impactul crizei zonei euro si capacitatea economiei romanesti de a absorbi socurile externe sunt dificil de estimat. Dat fiind modelul nostru de afaceri, consideram ca suntem in masura sa facem fata fluctuatiilor si suntem pregatiti sa reluam extinderea operatiunilor intr-un ritm mai rapid, atunci cand conditiile o vor permite. Vom continua sa ne concentram pe o crestere controlata si sa investim in dezvoltarea oamenilor nostri si a zonelor pe care le acoperim”, a adaugat Russell Johnsen.

Provident este singura institutie financiara din Romania care ofera serviciul optional de gestionare la domiciliu a creditului, prin intermediul caruia clientii pot primi banii in 48 de ore chiar la ei acasa, de unde un agent ii va vizita apoi pentru incasarea ratelor. Provident are acum peste 650 de angajati (in crestere cu 15% comparativ cu 2010) si colaboreaza cu circa 3.500 de agenti independenti (in crestere cu 22%) in peste 50 de orase din tara.

Provident Financial Romania este parte a grupului britanic International Personal Finance (IPF), care are 2,4 milioane de clienti in cinci tari din Europa Centrala si de Est, precum si in Mexic. IPF a anuntat pentru 2011 un profit brut de peste 100 de milioane de lire sterline, valoarea imprumuturilor emise la nivel de grup depasind 844 de milioane de lire sterline.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii