BANCI | Ultima Ora

Profitul BRD a scazut cu 23% in primul semestru din 2011

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-08-01 12:08

BRD a anuntat ca a obtinut in primul semestru din acest an un profit net de 282 milioane lei, fata de de 366,9 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce inseamna o scadere de aproximativ 23%.

Principalii indicatori financiari ai BRD-Groupe Société Générale la 30 iunie 2011, în conformitate cu standardele româneşti de contabilitate:
• Venitul net bancar se ridică la 1.600 milioane lei, în linie cu actualul context macroeconomic;
• Costul net al riscului a scăzut cu 8% faţă de primul semestru din 2010;
• Profitul net este de 282 milioane lei;

Rezultatele financiare obţinute de BRD - Groupe Société Générale în cursul primului semestru al anului au fost influenţate de nivelul activităţii economice, precum şi de gradul relativ scăzut al cererii de servicii bancare, anunta banca intr-un comunicat.

Se speră ca, în cursul semestrului al doilea, redresarea economică aşteptată să fie confirmată, aceasta depinzând şi de stabilitatea situaţiei
economice în Europa.

Primele semne de revenire, cum ar fi îmbunătăţirea ratingului României de către una dintre agenţiile internaţionale de rating, confirmă potenţiala ameliorare a situaţiei economice în al doilea semestru din 2011.

Venitul net bancar a ajuns la 1.600 milioane lei, iar profitul brut din exploatare a ajuns la 914 milioane lei, nivel corelat cu actuala conjunctură economică.

Volumul total al creditelor acordate clientelei este de peste 33,3 miliarde lei. Creditele pentru persoane fizice au ajuns la peste 16 miliarde lei , în timp ce valoarea creditelor acordate clientelei de persoane juridice înregistrează un nivel de 17,3 miliarde lei, pe fondul unei activităţi scăzute de creditare în primul semestru al anului 2011.

În acest sens, strategia BRD s-a adaptat condiţiilor pieţei, aspect care se reflectă printr-o bună activitate a băncii pe segmentul companiilor mijlocii şi mari, în zona creditelor de refinanţare, prin participarea la finanţarea statului, atât prin subscrierea de emisiuni de titluri de
stat, cât şi prin credite pentru municipalităţi.

Volumul total al depozitelor clientelei a ajuns, la sfârşitul primului semestru al anului 2011, la peste 29,85 miliarde lei, lichiditatea băncii fiind în acest moment una adecvată.

În acelaşi interval, banca şi-a controlat costurile pentru conservarea profitabilităţii, astfel încât cheltuielile generale s-au menţinut constante faţă de semestrul 1 al anului trecut, coeficientul de exploatare ajungând la 42,8% la 30 iunie 2011.

Profitul net aferent primului semestru este de 282 milioane lei.

„Cred că, într-un mediu în continuare dificil, BRD a demonstrat, în cursul primului semestru din 2011, soliditatea modelului său de bancă universală şi capacitatea sa de a genera profit”, a declarat Guy Poupet, Preşedintele - Director General al BRD - Groupe Société Générale.

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor şi are cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro. Grupul are 157.000 de angajaţi în toată lumea, pe trei activităţi - cheie:
- Retail banking în Franţa
- Retail banking în afara Franţei
- Corporate & Investment Banking

Raportul trimestrial este disponibil pentru public şi investitori pe site-ul web al băncii: www.brd.ro. Copii ale raportului vor putea fi obţinute, la cerere, gratuit, şi la sediul central al BRD-Groupe Société Générale, situat în Bulevardul Ion Mihalache nr. 1-7, sector 1, Bucureşti.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii