BANCI | Ultima Ora

Profit brut de 35 de milioane de lei la EximBank in S1 2012

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-09-04 09:26

EximBank a continuat și în prima parte a acestui ani să își consolideze poziția pe piața bancară corporate din România raportând un profit brut de 35 de milioane de lei, anunta banca intr-un comunicat.

“Rezultatele la 6 luni sunt excelente și au fost generate în primul rând de deciziile strategice ale băncii de a se implica mult mai activ în economie prin finanțarea și garantarea proiectelor IMM-urilor și a companiilor mari. Creșterea expunerii față de clienții nebancari cu aproximativ 700 de milioane de euro în condițiile dificile ale crizei reprezintă o contrabalansare a frânării activității de creditare a băncilor străine precum și o confirmare a faptului că România are nevoie de bănci locale puternice care să susțină dezvoltarea economică”, a afirmat Ionuț Costea, președintele EximBank.

Rezultatele băncii din primul semestru, duble față de cele bugetate, au fost obținute atât datorită creșterii agresive a activității comerciale și, în consecință, prin realizarea de venituri suplimentare (în special din dobânzi și comisioane), dar și printr-un control strict al cheltuielilor, în special al costului riscului.

“Ceea ce este îmbucurător este faptul că, pe fondul accelerării activității de creditare în ultimii ani, cred că suntem singura bancă din sistem care nu a încheiat anul 2011 cu cheltuieli cu provizioanele, ci cu venituri de aproximativ 6 milioane de lei, lucru care reflectă o dezvoltare sănătoasă a portofoliului de clienți”, a mai spus Ionuț Costea.

Oficialul EximBank a adăugat că, ținând cont de faptul că obiectivul referitor la implementarea de fluxuri interne bazate pe principii corporatiste a fost atins, strategia băncii pentru următorii patru ani este de dublare a numărului de clienți.

EximBank este o instituţie specializată al cărui portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune - finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii