BANCI | Ultima Ora

Primul masterat de banking din tara s-a infiintat la Universitatea de Vest din Timisoara, sustinut de BCR

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-09-23 09:51

Banca Comercială Română şi Universitatea de Vest din Timişoara au semnat un parteneriat instituţional strategic pentru promovarea valorilor comune pe o perioadă de 2 ani. Scopul acestei colaborări este creşterea competențelor practice ale studenților şi dezvoltarea unui cadru mai larg pentru dezvoltarea personală şi profesională a studenților, anunta banca intr-un comunicat.

Primul proiect important este dezvoltarea unui masterat de banking în cadrul UVT, susținut de BCR. În cadrul acestui program studenții vor căpăta, pe langă cunosțintele teoretice şi competențe practice, din interacțiunea cu specialiştii băncii şi din programele de practică în companie.

Masteratul de banking este primul masterat de acest gen din tara pentru ca este pentru prima data cand exista o cooperare dintre o institutie de invatamant superior si o companie privata pentru dezvoltarea unui masterat autorizat de specialitate.

Functioneaza ca un masterat clasic, face parte din programa UVT, dureaza 2 ani, iar cursurile incep de la 1 octombrie, precizeaza BCR.

“Pentru Banca Comercială Română, sprijinirea educaţiei şi a valorilor româneşti a devenit o direcție strategică, conştienți fiind că, astfel vom putea sprijini formarea viitorilor profesionişti, a oamenilor de elită care vor remodela societatea în bine, printr-o cultură bazată, în primul rând, pe valori.Suntem onoraţi să fim alături de instituţii care îi pregătesc pe cei urmează să fie viitorul acestei tări, instituii care pot transforma în realitate, prin discipolii săi, speranța de mai bine. Considerăm că asocierea dintre Banca Comercială Română şi Universitatea de Vest din Timişoara, două instituţii de prestigiu din România, este un pas important în demersul nostru de susţinere a generaţiilor viitoare, a valorilor de care avem nevoie,”a declarat Marina Roman, Director Zonal Retail BCR.

De la stanga la dreapta:

•       Conf. Univ. Dr. Ovidiu Megan, Decan Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEEA)

•       Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea, Rector UVT

•       Marina Roman, Director zonal retail BCR

•       Nicoleta Sîrghi, Prodecan FEEA
De la stanga la dreapta:

• Conf. Univ. Dr. Ovidiu Megan, Decan Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEEA)

• Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea, Rector UVT

• Marina Roman, Director zonal retail BCR

• Nicoleta Sîrghi, Prodecan FEEA

Parteneriatuldintre BCR şi UVT a fostdezvoltatcu scopul principal de a crea proiecte care să ajute la dezvoltarea abilităţilor practice ale studenţilor pentru o mai uşoară integrare a acestora în piaţamuncii, însă urmăreşte şi creşterea competitivităţii la nivel internaţional prin adaptarea curriculei la piaţa actuală şi la nevoile ei.

Pe parcursul acestei colaborări, urmează să se dezvolte stagii de practică anuale pentru studenţi, iar angajaţii BCR vor participa la cursurile, conferinţele şi dezbaterile organizate de Universitate şi vor încercasă fie mentori pentru studenţii Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, ceea ce urmărește creşterea gradului de angajabilitate al studentilor timişoreni in mediul bancar.

“O parte importantă a eforturilor noastre la Universitatea de Vest se concentrează pe dezvoltarea relaţiei cu mediul de afaceri. Câştigaţi de pe urma acestor parteneriate sunt atât studenţii, prin dezvoltarea de competențe practice, cât și angajatorii, printr-o bază de selecţie pliată pe necesităţile lor. Pregătim, astfel, tineri care cunosc cerinţele pieţei muncii și oferim companiilor resurse umane de înaltă calitate. Parteneriatul cu BCR este unul puternic, iar împreună cu ei și cu ceilalţi reprezentanți ai lumii de afaceri venim în mod constant cu măsuri ancorate în realitate, în ceea ce studenţii și mediul socio-economic au nevoie. Parteneriatul cu BCR există deja de o bună perioadă de timp, cu implicare consistentă în numeroase acţiuni. Ambele părţi beneficiază de o receptivitate ridicată la proiecte comune, un exemplu bun fiind aportul important adus în organizarea evenimentelor UVT 70”, a declarat Prof. univ. dr. Marilen Pirtea, Rector Universitatea de Vest din Timisoara.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii