BANCI | Profil

Platile instant, posibile la 14 dintre cele 23 de banci

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-07-20 12:05

Platile instant in lei se pot face la majoritatea bancilor mari, cu cateva exceptii, precum Unicredit si Intesa.

In total, 14 din totalul celor 23 de banci importante din Romania ( 20 de banci romanesti si 3 sucursale ale bancilor straine) ofera serviciul de plati instant, care se pot face in cateva secunda, la orice ora si in orice zi.

Techventures Bank este ultima care a implementat serviciul de plati instant, conform unui comunicat al Transfond, institutia responsabila de platile interbancare din Romania:

TechVentures Bank lansează serviciul de Plăți Instant pentru o experiență bancară modernă și rapidă

București, 16 iulie 2024 – TechVentures Bank anunță lansarea serviciului de Plăți Instant care le permite clienților săi să efectueze transferuri bancare în doar câteva secunde, fără card, oferindu-le o experiență financiară modernă, sigură și rapidă.

Plățile instant sunt disponibile non-stop, 24/7, inclusiv în weekenduri și zilele de sărbătoare legală, garantând astfel accesul continuu la fonduri pentru toți utilizatorii. Serviciul de Plăți Instant reprezintă un progres semnificativ, menit să simplifice și să accelereze tranzacțiile financiare pentru toți clienții Băncii.

Băncile participante la infrastructura de Plăți Instant, până în acest moment, sunt: Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română, Vista Bank, Patria Bank, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale, Intesa Sanpaolo Bank, ING Bank România, Alpha Bank România, Salt Bank, Banca Română de Credite și Investiții și TechVentures Bank.

Printre avantajele serviciului de Plăți Instant se numără:

• Rapiditate: transferurile sunt efectuate în câteva secunde, eliminând timpii de așteptare asociați tranzacțiilor tradiționale;

• Disponibilitate continuă: serviciul este disponibil 24/7, fără întreruperi, asigurând accesul la fonduri în orice moment al zilei;

• Securitate sporită: tehnologiile de ultimă generație implementate garantează securitatea maximă a fiecărei tranzacții;

• Ușurință în utilizare: serviciul este integrat în aplicația mobilă și platforma de internet banking a Băncii, oferind o experiență intuitivă și ușoară.

Mariella Buculei, Director General Adjunct TechVentures Bank, a declarat: „Suntem încântați să lansăm serviciul de Plăți Instant, care reprezintă un pas important în direcția digitalizării și modernizării serviciilor bancare pe care le oferim clienților noștri. Acest serviciu va transforma modul în care utilizatorii își gestionează finanțele personale și va aduce un plus de confort și siguranță în viața de zi cu zi.”

”Suntem bucuroși să vedem o nouă bancă participantă la infrastructura de plăți instant, ceea ce ne conduce la un grad de acoperire de aproximativ 80% a pieței bancare, dimensionată după mărimea activelor la final de 2023. Ne sunt astfel întărite așteptările de a ne apropia de 90% spre final de an, precum și de a înregistra o participare cvasitotală la sfârșitul lui 2025.

Astfel, băncile din România vor fi deja, în cea mai mare parte, pregătite tehnic să treacă la implementarea obligatorie a plăților instant în euro până la termenul de ianuarie 2027.” - a declarat Răzvan Faer, Șef Departament Dezvoltare TRANSFOND.

Lansarea serviciului de Plăți Instant subliniază angajamentul TechVentures Bank de a inova continuu și de a oferi soluții financiare care răspund nevoilor clienților săi într-o lume în continuă schimbare.

Despre TechVentures Bank

TechVentures Bank este o bancă românească universală prezentă pe piața din România din 2009. Aceasta vizează atât persoanele fizice care au afinități digitale, cât și persoanele juridice, de la start-up-uri până la organizații cu structură complexă, care au tot mai multă nevoie de rapiditatea procesului digital. TechVentures Bank se diferențiază printr-o tehnologie aplicată și utilă fiecărui client și prin produse și servicii conectate cu cele mai avansate tehnologii disponibile pe piață.

Prin acțiunile sale, TechVentures Bank urmărește să-și consolideze poziția de partener de încredere pentru toate categoriile de clienți, iar prin dezvoltarea de produse sigure și rapide și prin optimizarea serviciilor dorește să le ofere clienților o experiență bancară de înaltă calitate.

 

Despre TRANSFOND

TRANSFOND este administratorul și operatorul Casei de Compensare Automată a plăților comerciale interbancare de retail. Compania își propune să fie principalul partener al comunităţii financiar-bancare din România în domeniul plăților (atât în moneda locală cât și în euro, național și transfrontalier), al serviciilor adiacente sau complementare plăţilor interbancare, exploatând la maximum infrastructura şi know-how-ul de care dispune.

Acționarul principal al TRANSFOND este Banca Națională a României, iar cealaltă parte a acționariatului este reprezentată de 18 bănci comerciale active în piața românească.

TRANSFOND a dezvoltat o serie de soluții complexe și de succes, în beneficiul sectorului financiar autohton, dar și al societăților comerciale și al consumatorilor finali de servicii financiare: Plăți Instant, serviciul Afișare Nume Beneficiar (SANB), AliasPay, e-Factur@ și e-Arhiv@. 

 

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  Revolut  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  CEC Bank  Banca Romaneasca  banca  Vista Bank  transferuri de bani  plati instant cu telefonul  Transfond  transfer bancar  Libra Internet Bank  plati  plati instant  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Plata in rate prin BT Direct pe iStoma

BT Direct și iStoma anunță un parteneriat prin care și-au propus să faciliteze accesul populației la servicii medicale, așa încât clienții pot plăti în rate la peste 1.500 de clinici stomatologice din țară, conform unui comunicat de presa, in care se detalii

Banca Transilvania a atras 300.000 de noi clienti in acest an

Banca Transilvania a continuat și în al doilea trimestru performanța primelor trei luni ale anului, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Evoluția pozitivă a fost susținută de creșterea portofoliului de credite și creanțe din leasing nete, la nivel consolidat, detalii

BT a emis 100.000 de carduri Untold

Cardul Untold emis de Banca Transilvania (BT) a avut cea mai rapidă creștere a unui portofoliu co-brand din regiune, nu doar din România, marcată de cardul cu numărul 100.000 emis la mai puțin de un an de la lansare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: BT Visa detalii

CEC Bank a coordonat un credit sindicalizat pentru AAylex ONE - Cocorico

Grupul AAylex ONE, unul dintre principalii jucători din industria de produse alimentare din România, deținătorul brandului Cocorico, a semnat o facilitate de credit sindicalizată în valoare de 20 de milioane de euro pentru susținerea activității operaționale a Companiei și a detalii

 



 

Ultimele Comentarii