BANCI | Ultima Ora

Piraeus Bank preia, din 1 decembrie, 11.000 de clienti ATE Bank. Alti 7000 de clienti raman in viitoarea banca a lui Dorinel Umbrarescu

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-11-26 16:12

Piraeus Bank Romania anunta ca va finaliza preluarea unui segment din portofoliul de clienti ATE Bank Romania in intervalul 30 noiembrie - 1 decembrie 2013. “Conform planului de divizare aprobat de catre AGA, aproximativ 11.000 de clienti ATE Bank Romania, persoane fizice si juridice, vor intra de la 1 decembrie in portofoliul Piraeus Bank Romania.

Clientii care urmeaza a fi integrati sunt companii care detin credite, conturi curente si alte produse bancare specifice, precum si persoane fizice care au optat pentru credite de consum si ipotecare, carduri, depozite, conturi curente si de economii”, precieaza banca intr-un comunicat.

Pe de alta parte, adauga banca, alti aproape 7000 de clienti vor ramane in portofoliul ATE Bank Romania si vor continua relatia contractuala cu aceasta institutie.

Omul de afaceri Dorinel Umbrarescu a incheiat in luna aprilie un acord pentru preluarea ATE Bank Romania de la Piraeus Bank, in schimbul a 10,3 milioane de euro, cu conditia ca cea mai mare parte a activelor ATE Bank sa fie transferata la Piraeus, noua banca urmand a prelua o mica parte din unitati si angajatii din acestea, precum si o parte din depozitele ATE Bank.

BNR a aprobat conducerea viitoarei banci detinute de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu in urma preluarii unei parti din actuala ATE Bank. Noua banca se va numi Banca Romana pentru Credit si Investitii si va fi condusa de Marinel Burduja, fost vicepresedinte la Raiffeisen Bank

“Prioritatea noastra este ca intreaga operatiune de migrare sa se desfasoare corect si rapid, astfel incat sa fie resimtita cat mai putin de toti cei implicati. Ne dorim ca integrarea sa fie perceputa de catre noii nostri clienti ca fiind o experienta pozitiva, care le va pune la dispozitie o retea vasta de unitati si o gama larga de produse bancare” a declarat Catalin Parvu, Director General Executiv, Piraeus Bank Romania, citat in comunicatul bancii.

Banca mai mentioneaza ca „procesul de preluare presupune migrarea tehnica a produselor si conturilor clientilor in sistemul Piraeus Bank Romania; informatii cu privire la acest proces au fost aduse la cunostinta acestora. Incepand de luni, 2 decembrie 2013, clientii transferati vor fi deserviti exclusiv de reteaua de unitati a Piraeus Bank Romania si vor putea accesa intreaga gama de produse si servicii oferita de banca.”

Informatii importante pentru clienti

Conform fluxului tehnic al operatiunii, cardurile emise de ATE Bank Romania, apartinand clientilor ce urmeaza a fi preluati, vor fi inchise.

Astfel, incepand de vineri, 29 noiembrie 2013, ora 16.00, cardurile de debit si credit ATE Bank Romania nu vor mai fi functionale.

Acestea au fost inlocuite cu carduri de debit si de credit emise de Piraeus Bank Romania, care vor fi active de luni, 2 decembrie 2013, respectiv marti, 3 decembrie 2013.

Din 18 noiembrie 2013, clientii au fost invitati in unitatile Piraeus Bank Romania pentru a intra in posesia noilor carduri.

ATM-urile ATE Bank Romania nu vor mai fi operationale incepand cu data de 28 noiembrie 2013. Posesorii de carduri preluati sunt invitati sa utilizeze reteaua Piraeus Bank Romania, formata din 254 de ATM-uri.

POS-urile ATE Bank Romania vor fi de asemenea inchise vineri, 29 noiembrie 2013. Piraeus Bank Romania a pus la dispozitia comerciantilor noi terminale POS.

Clientii ATE Bank Romania care vor fi preluati de Piraeus Bank Romania vor putea primi incasari in conturile ATE Bank Romania numai pana la data de 29 noiembrie 2013, inclusiv. Incepand cu data de 2 decembrie 2013 conturile respective vor deveni inoperabile. Cu aceeasi data, clientii preluati vor avea la dispozitie conturi deschise la Piraeus Bank Romania, despre care au fost deja notificati in vederea informarii partenerilor.

Pentru clientii preluati, instrumentele de debit - cecuri si bilete la ordin – emise de ATE Bank Romania vor fi decontate de catre aceasta pana la data de 29 noiembrie 2013, inclusiv. Dupa termenul limita, operatiunile de decontare prin ATE Bank Romania nu vor mai fi posibile. Incepand de luni, 2 decembrie 2013, clientii preluati pot solicita  instrumente de debit emise de Piraeus Bank Romania.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii