BANCI | Ultima Ora

Piraeus Bank lanseaza planul de economii pentru copii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-10-05 07:38

- Acesta este un instrument de economisire pe termen lung
- Banca premiaza toti clientii care, timp de 1 an, depun lunar suma minima aferenta planului de economii si nu retrag numerar

Produsul este disponibil in toate sucursalele Piraeus Bank Romania incepand cu aceasta saptamana, anunta banca intr-un comunicat.

Denumit Planul de Viitor, noul instrument de economisire se adreseaza tuturor acelora care doresc sa contribuie la siguranta financiara a copiiilor, astfel ca deponentii pot fi parinti, bunici etc.

Mecanismul de functionare al planului de viitor este simplu si imprumuta o parte dintre caracteristicile unui cont de economii.
Intreg produsul este construit in jurul unui cont deschis la banca de catre parintii viitorului beneficiar.

Odata deschis, contul va fi alimentat lunar ori de cate ori doresc deponentii si cu orice suma, fara a exista un plafon maxim. Banca a prevazut o suma lunara minima de 42 RON, 10 EUR sau 15 USD, in functie de valuta pentru care se opteaza. Pentru ca acest instrument de economisire sa fie eficient, suma lunara minima exprimata in lei este egala cu cuantumul alocatiei de stat pentru copii.

Dobanda se calculeaza in raport cu soldul zilnic si se capitalizeaza lunar. Bonificatiile acordate de banca pentru acest produs sunt de 6.50% pentru RON, 3% pentru EUR si 2.59% pentru USD.

Modul de calcul a dobanzii constituie un avantaj pentru cei care fac mai multe depuneri pe parcursul unei luni pentru ca bonificatia este corelata cu evolutia sumei existente in cont. Clientii care timp de 1 an depun lunar suma lunara minima obligatorie fara a retrage numerar, primesc un bonus de 15% aplicat la suma dobanzilor platite in cursul ultimelor 12 luni.

Noul produs are o perioada de maturitare extinsa, care se incheie atunci cand beneficiarul implineste 18 ani.

Ca si in cazul contului de economii, retragerile de numerar pot fi efectuate oricand, indiferent de suma implicata.

Banca nu percepe comision de deschidere, administrare si retragere numerar la scadenta.


Piraeus Bank Romania este una dintre cele mai bine capitalizate banci de pe piata locala, parte a grupului financiar Piraeus Bank Group.
In cei 11 ani de activitate pe piata din Romania, Piraeus Bank a crescut constant de la 2 la 182 de sucursale, de la 25.000 la peste 300.000 de clienti.
Piraeus Bank Group este grupul financiar cu o experienta solida pe segmentele produselor de retail banking si IMM, precum si pe zona pietelor de capital, investitiilor bancare si leasing–ului.
Piraeus Bank Group este o prezenta internationala concentrata pe zona Europei de Sud-Est dar si pe centrele financiare din Londra si New York.
Piraeus Bank Group are in acest moment 866 sucursale în Grecia, Albania, Bulgaria, Romania, Serbia, Ucraina, Egipt, Cipru, New York si Londra.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii