BANCI | Ultima Ora

Piraeus Bank a obtinut un profit de 4 milioane euro in T1

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-05-31 19:07

Piraeus Bank a obţinut în România in primul trimestru un profit înainte de taxe de 4 milioane de euro, în timp ce profitul înainte de provizioane a atins 33 de milioane de euro. Soldul creditelor a scăzut cu 1,7%, la 2,95 miliarde de euro, comparativ cu nivelul de 3 miliarde de euro raportat de grupul bancar elen în raportul financiar aferent anului trecut. Faţă de primul trimestru al anului trecut, soldul creditelor s-a redus cu 7%.

Activele Piraeus Bank în România au scăzut cu 4,6% în primul trimestru, de la nivelul de 3,5 miliarde de euro raportat la sfârşitul anului trecut la 3,34 miliarde de euro, potrivit datelor publicate miercuri de grupul elen.Faţă de primul trimestru al anului trecut, activele au înregistrat un declin de 16%.

Rata creditelor neperformante a crescut în primul trimestru de la 18,1% la sfârşitul anului trecut la 20,2%. Împrumuturile neperformante au scăzut însă de la 58 milioane de euro în trimestrul al patrulea la 54 de milioane de euro. Soldul depozitelor s-a redus cu 4% comparativ cu decembrie 2011, de la 915 milioane de euro la 878 milioane de euro. Faţă de primul trimestru din 2011, soldul depozitelor a scăzut cu 32%.

Banca deţinea în România, la sfârşitul lunii martie, 149 de sucursale şi 1.726 de angajaţi, în scădere de la 178 de unităţi şi 1.870 de salariaţi la sfârşitul anului trecut.

La nivel de grup, Piraeus Bank a înregistrat un profit net de 298 milioane de euro, după pierderi de 5,4 miliarde de euro în ultimul trimestru al anului trecut, generate de participarea băncii la programul Greciei de restructurare a datoriilor.Statul elen a distribuit o infuzie de capital de 18 miliarde euro către cele mai mari patru bănci greceşti instituţiile de credit redobândind astfel accesul la operaţiunile de refinanţare ale Băncii Centrale Europene (BCE).

Astfel, National Bank of Greece, care deţine în România Banca Românească, a primit 6,9 miliarde euro, Piraeus Bank a încasat 5 miliarde euro, EFG Eurobank, proprietarul Bancpost, a obţinut 4,2 miliarde euro, iar Alpha Bank 1,9 miliarde euro. Cele patru mari bănci elene au înregistrat pierderi totale de aproape 28 miliarde euro în urma restructurării datoriei de stat a Greciei, contabilizate la nivelul anului trecut. Pierderile au epuizat aproape în totalitate rezervele de capital ale instituţiilor. Băncile elene controlează aproximativ 13% din activele sistemului bancar din România. Pe piaţa românească sunt prezente, pe lângă cele mai mari patru instituţii de credit din Grecia, şi subsidiarele locale ale Emporiki Bank (controlată de grupul francez Credit Agricole) şi ATEBank.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii