BANCI | Ultima Ora

Patria Bank ia bani de la BEI pentru creditarea firmelor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-07-26 15:33

Banca Europeana pentru Investitii (BEI), una dintre cele mai mari institutii de finantare multilaterala din lume si unul din cei mai mari furnizori de finantari climatice, a semnat cu Patria Bank un contract pentru acordarea unei finantari in valoare de 25 de milioane Euro, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Aceasta reprezinta o prima transa a unui nivel total de 50 de milioane Euro aprobat de EIB pentru Patria Bank in cadrul programului Multiple Beneficiary Intermediated Loan (MBIL).

Finantarea va sprijini Banca sa ofere solutii de creditare clientilor eligibili de tip IMM si companiilor de talie medie din Romania, cu o alocare partiala pe proiecte climatice.

Tipurile de proiecte climatice ce pot fi finantate, reprezentand o componenta importanta a strategiei bancii legate de sustenabilitate, includ proiecte de energie solara, energie eoliana, productia de echipamente pentru energie regenerabila, echipamente de stocare energie, proiecte de eficienta energetica, flote de vehicule cu emisii reduse de carbon, statii de incarcare a vehiculelor electrice si a celor cu motoare pe baza de hidrogen.

“Unul dintre angajamentele pe termen lung ale Grupului Patria Bank este de a sprijini mediul antreprenorial din Romania si de a le facilita antreprenorilor un portofoliu de solutii de finantare diversificat, care sa ii ajute sa isi dezvolte afacerile intr-un mod sustenabil.

Noul parteneriat strategic cu Banca Europeana de Investitii faciliteaza continuarea cresterii si dezvoltarii Bancii, cu scopul final de a imbunatati accesul la finantare pentru cat mai multi antreprenori din Romania. In plus, aceasta colaborare ne ajuta ca prin solutiile de finantare verde pe care le vom oferi, sa jucam un rol important in transformarea mediului de afaceri din Romania intr-o directie responsabila si prietenoasa cu mediul inconjurator”, a mentionat Valentin Vancea, CEO Patria Bank.

Valentin Vancea, CEO Patria Bank
Valentin Vancea, CEO Patria Bank

“Acest acord de finantare cu Patria Bank subliniaza angajamentul nostru de a sprijini intreprinderile mici si mijlocii din Romania, contribuind in acelasi timp la obiectivele privind clima si sustenabilitatea.

Prin aceasta colaborare, imbunatatim accesul la finantare pentru antreprenorii romani si producem un impact pozitiv asupra economiei si climei. Suntem mandri sa sprijinim Patria Bank in eforturile sale de a transforma mediul de afaceri al Romaniei intr-unul mai ecologic, mai durabil”, a declarat vicepresedintele BEI, Ioannis Tsakiris.

Parteneriatul cu BEI va avea un impact pozitiv asupra dezvoltarii Bancii si a tranzactiilor de finantare viitoare. Acest parteneriat contribuie si la diversificarea surselor de finantare pe termen lung ale Patria Bank, in linie cu strategia de dezvoltare a bancii.

Despre Patria Bank | www.patriabank.ro

Patria Bank este o banca romaneasca dedicata cresterii gradului de bancarizare in Romania si sustinerii antreprenorilor si afacerilor locale. Listata la Bursa de Valori Bucuresti, Patria Bank are o prezenta fizica nationala si ofera produse si servicii bancare 100% online tuturor romanilor, oriunde s-ar afla acestia. Grupul Patria Bank are ca actionar majoritar Fondul de Investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai carui principali investitori sunt BERD (Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investitii, parte a Grupului Bancii Europene pentru Investitii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) si BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Marii Negre).

Despre Banca Europeana de Investitii | https://www.eib.org/en/index

Banca Europeana de Investitii (BEI) este institutia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene, detinuta de statele membre. Aceasta finanteaza investitii solide care contribuie la realizarea obiectivelor UE. Proiectele BEI consolideaza competitivitatea, stimuleaza inovarea, promoveaza dezvoltarea durabila, consolideaza coeziunea sociala si teritoriala si sprijina o tranzitie corecta si rapida catre neutralitatea climatica.

Grupul BEI, din care face parte si Fondul European de Investitii (FEI), a semnat angajamente de finantare de 88 de miliarde de euro pentru peste 900 de proiecte in 2023. Se preconizeaza ca aceste angajamente vor mobiliza investitii in valoare de aproximativ 320 de miliarde EUR, sprijinind 400 000 de companii si 5,4 milioane de locuri de munca. Toate proiectele finantate de Grupul BEI sunt in conformitate cu Acordul de la Paris privind clima. Grupul BEI nu finanteaza proiecte de investitii in combustibili fosili. Suntem pe drumul cel bun pentru a ne indeplini angajamentul de a sprijini cu suma de 1 000 de miliarde de euro investitii in domeniul climatic si al sustenabilitatii mediului in deceniul 2020 - 2030, asa cum am promis in Roadmap-ul bancii privind clima.

Peste jumatate din finantarea anuala a Grupului BEI sprijina proiecte care contribuie direct la atenuarea schimbarilor climatice, la adaptarea la acestea si la un mediu mai sanatos. Aproximativ jumatate din finantarile acordate de BEI in cadrul Uniunii Europene sunt directionate catre regiunile de coeziune, unde venitul pe cap de locuitor este mai mic. Acest lucru subliniaza angajamentul Bancii de a promova cresterea favorabila incluziunii si convergenta privind standardele de viata.

Taguri: Patria Bank  credite firme  banca  Credite IMM  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

Crestere importanta a litigiilor cu bancile solutionate prin CSALB: atentie la fraude!

În lunile de vară consumatorii au trimis către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) cu 50% mai multe cereri decât în perioada similară din anul anterior, iar numărul negocierilor dintre consumatori și bănci este cu 60% mai detalii

Clientii OTP Bank pot folosi bancomatele Băncii Transilvania

Clienții OTP Bank România pot folosi cardurile emise de OTP Bank România pentru ridicarea de numerar și verificarea soldului la bancomatele Băncii Transilvania, în aceleași condiții de cost pe care le au la ATM-urile OTP Bank România, anunta banca intr-un comunicat, detalii

Aplicatia CEC Bank are o noua versiune, cu design modificat

CEC Bank lansează o nouă versiune a aplicației de Mobile Banking - CEC app, cu meniuri optimizate și un design modern și prietenos, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Demersul face parte dintr-un amplu proiect de extindere a noului design CEC app la nivelul tuturor detalii

 



 

Ultimele Comentarii