BANCI | Ultima Ora

OTP Bank isi majoreaza capitalul social cu 175 milioane lei dupa achizitia Millennium Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-01-22 11:04

OTP Bank Romȃnia anunţă că Registrul Român al Comerţului a aprobat, la data de 7 ianuarie 2015, majorarea capitalului social al băncii cu 175.344.000 RON. Astfel, capitalul reglementat al OTP Bank România a fost majorat de la 782.908.800 RON la 958.252.800 RON, anunta banca intr-un comunicat.

Majorarea capitalului social este o dovadă directă a încrederii pe care acţionarii o au faţă de stabilitatea subsidiarei romȃneşti şi faţă de strategia noastră de dezvoltare. De asemenea, atestă consolidarea poziției OTP Bank pe piața bancară din România. OTP Group vizează extinderea cotei de piaţă în ţările în care este prezent, iar România a fost mereu o piaţă strategică. OTP Bank România a crescut organic, încă de la intrarea pe piața locală, în urmă cu mai mult de zece ani. Evoluția noastră a fost consolidată prin achiziția recentă a Millennium Bank România, moment cheie care ne apropie tot mai mult de obiectivul nostru strategic pe termen mediu, acela de intra în topul primelelor 10 bănci din România, drept furnizor solid şi stabil de servicii financiare universale, cu lichiditate şi capitalizare remarcabile”, a declarat László Diósi, CEO OTP Bank România.

OTP Bank Plc., în calitate de acţionar principal, deţine 3,992,716 acţiuni nominative şi o cotă de participaţie la capitalul social de 958.251.840 RON, reprezentând 99.99989982% din totalul capitalului, în vreme ce Merkantil Bank Ltd., deţine 4 acţiuni nominale şi o cotă de participaţie de 960 RON, reprezentând 0.00010018% din totalul capitalului social.

OTP Bank România a finalizat achiziţia în procent de 100% a acţiunilor Millennium Bank România, pe 8 ianuarie 2015. În urma tranzacţiei în valoare de 39 milioane de euro, Millennium Bank România, fostă membră a Banco Comercial Português, face de acum parte din OTP Group în România. Ca urmare a achiziţiei, cota de piaţă a OTP Bank România este estimată să ajungă la aproximativ 2%, iar banca rezultată în urma fuziunii va urca pe locul 13 în clasamentul băncilor prezente în România.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank Plc., cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 12,2 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii