BANCI | Ultima Ora

OTP Bank a obtinut un profit de aproape 15 milioane lei in primul trimestru, cel mai bun rezultat din 2011

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-05-19 08:16

OTP Bank România a înregistrat, în primele trei luni ale anului în curs, un profit net de 14,9 milioane de lei, cel mai bun rezultat din trimestrul al doilea al anului 2011 până în prezent, potrivit rezultatelor financiare ale OTP Group.

Profitul operaţional al băncii s-a dublat de la un an la altul şi a înregistrat o creştere de 20% de la un trimestru la altul, ajungând la valoarea actuală de 36,6 milioane de lei.

Subsidiara din România a OTP Group a încheiat primul trimestru cu active totale de 6,501 miliarde de lei, în primul trimestru din 2014.

"Îmbunătăţirea semnificativă a rezultatelor faţă de trimestrul precedent este datorată în principal creşterii veniturilor băncii, concomitent cu menţinerea costurilor sub control şi scăderea costului riscurilor", se arata in raportul bancii.

Datorită campaniilor la creditele de nevoi personale şi a evoluţiei treptate a canalelor de vânzări, volumul creditelor acordate persoanelor fizice şi IMM-urilor a atins cifra de 4,713 miliarde de lei, marcând o creştere de 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Volumul agregat al creditelor pentru companiile mari a crescut cu 4% de la un an la altul, atingând valoarea de 1,380 miliarde de lei.

Succesul colectării depozitelor retail s-a tradus printr-o extindere a volumelor cu 6% faţă de finalul lui 2013 şi cu 2% raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut, acestea ajungând la 2,284 miliarde de lei.

Veniturile nete ale OTP Group, ajustate la efectul cursului de schimb valutar, însumează 35,3 miliarde forinţi, marcând astfel o îmbunătăţire a venitului operaţional.

La nivelul grupului, cele mai bune rezultate au fost înregistrate de sucursalele din România şi Serbia, care au raportat cea mai dinamică creştere a profitului, atingând cifra de 1 miliard de forinţi (14,9 milioane de lei - România), respectiv 136 milioane de forinţi. Cu excepţa subsidiarelor din Ucraina şi Rusia, toate celelalte subsidiare ale OTP Group au înregistrat profit în primul trimestru din 2014.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare.

Banca oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii