BANCI | Ultima Ora

Oficialii Sberbank dezvaluie motivul pentru care nu au cumparat Volksbank Romania: creditele in franci elvetieni

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-09-09 10:07

Grupul Sberbank nu a dorit sa preia filiala din Romania a bancii Volksbank din cauza calitatii slabe a portofoliului de credite eliberate de subsidiara romaneasca inainte de declansarea crizei, a declarat Sergey Gorkov, vicepresedintele Sberbank, citat de agentia Ria Novosti.

Oficialul Sberbank a precizat ca subsidiara romaneasca s-a specializat in acordarea de credite in valute „exotice”, in principal franci elvetieni, iar mare parte din portofoliu s-a depreciat dupa declansarea crizei economice.

Gorkov a precizat ca negocierile privind vanzarea VBI au inceput in decembrie 2010 si ca pretul final reprezinta jumatate din valoarea ceruta de vanzatori la demararea negocierilor.

Volksbank Romania va fi repozitionata in urmatorii doi-trei ani, dupa care va fi vanduta", se arata intr-un comunicat al grupului austriac Volksbank AG, care detine 51% din Volksbank International.

Grupul austriac a anuntat ca a semnat acordul final pentru vanzarea Volksbank International catre Sberbank, tranzactia fiind conditionata inclusiv de "iesirea" operatiunilor din Romania din structura Volksbank International.

Totodata, Volksbank ar urma sa asigure Sberbank o finantare de 500 de milioane de euro, iar grupul rus isi va asuma datorii de 2,5 miliarde de euro.

Pretul tranzactiei, care urmeaza sa fie finalizata pana la sfarsitul anului, se va situa la 585-645 milioane de euro si va fi sabilit in functie de performantele Volksbank International in acest an.

Grupul austriac Volksbank controleaza 51% din VBI, iar Banque Populaire Caisse d'Epargne (Franta) si DZ Bank/WGZ Bank (Germania) au cate 24,5%. Volksbank International inglobeaza operatiunile Volksbank din afara Austriei, respectiv din Romania, Cehia, Ungaria, Croatia, Slovacia, Slovenia, Serbia, Ucraina si Bosnia si Hertegovina.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii