BANCI | Ultima Ora

Mugur Isarescu va negocia cu o femeie noul acord al Romaniei cu FMI

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-07-12 07:55

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, va negocia cu o femeie noul acord al Romaniei cu FMI, mai exact cu Andrea Schaechter, care a fost numita noul sef al misiunii FMI în România, in locul lui Erik de Vrijer, care a preluat în vara anului trecut conducerea misiunilor FMI în România de la Jeffrey Franks, anunta FMI intr-un comunicat.

O misiune a FMI, condusa de Andrea Schaechter, vine la Bucureşti in 17 iulie pentru discuţii privind un nou acord de împrumut cu România, imediat după vizita directorului general al Fondului, Christine Lagarde, care se va afla în România în perioada 15-16 iulie.

"O misiune a FMI se va afla la Bucureşti în perioada 17- 31 iulie pentru discuţii privind un nou acord cu România. Experţii FMI vor discuta cu autorităţile române recentele evoluţii economice şi priorităţile pentru reforme. Misiunea FMI se va desfăşura în comun cu echipe ale Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, iar pe lângă autorităţi vor avea loc întâlniri şi cu reprezentanţi ai partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, băncilor, precum şi cu organizaţii ale societăţii civile", a declarat reprezentantul FMI în România, Guillermo Tolosa, într-un comunicat de presă.

Cine este Andrea Schaechter

Andrea Schaechter, şi-a început cariera la instituţia internaţională în 1998, ca economist pentru Benin, iar ulterior a lucrat în mai multe departamente ale Fondului, inclusiv cel pentru Europa, se arată într-un CV transmis de FMI. (Vezi CV-ul in FISIERE).

Schaechter a publicat articole despre finanţe publice, afaceri monetare şi riscuri bancare, domenii în care a activat atât în ultimii ani la FMI, cât şi într-o perioadă de doi ani la Directoratul General pentru Afaceri Economice şi Financiare al Comisiei Europene.

Primul post ocupat de Schaechter în cadrul FMI a fost, în 1998, acela de economist pentru Benin la Departamentul pentru Africa al instituţiei intenaţionale.

Între 1999 şi 2003, ea a lucrat la Departamentul pentru piaţa de capital şi politici monetare, asigurând consiliere pe probleme monetare şi de curs de schimb. De asemenea, Schaechter a participat la o serie de misiuni pentru evaluarea sectorului financiar.

Începând din 2004 şi până în 2007, Schaechter a trecut la Departamentul pentru Europa, ca economist pentru Ucraina.

Următorii doi ani, 2007-2009, Schaechter a lucrat la divizia pentru finanţe publice din cadrul Directoratului General pentru Afaceri Economice şi Financiare al Comisiei Europene, contribuind la realizarea Raportului Finanţelor Publice şi dezvoltarea cadrului de guvernanţă fiscală al UE.

Ulterior, expertul FMI a făcut parte din Departamentul de Afaceri Fiscale al Fondului, unde a participat la elaborarea publicaţiei Fiscal Monitor, una dintre cele mai importante ale FMI, precum şi la alte proiecte.

Schaechter are un masterat în economie obţinut în 1993 de la Universitatea Duisburg-Essen şi un doctorat, tot în economie, de la Universitatea din Wurzburg.

 

Comentarii

Ion a lui Rebreanu
Parea mea ...
Probabil ca FMI-ul considera ca experienta sa vasta anterioara cu Benin-ul o recomanda pentru negocierile cu un stat tropical din Balcani ca Romania. Oricum, BNR e intotdeauna bucuroasa de oaspeti de la FMI! Cel mai fericit de astfel de oaspeti alesi va fi tanarul Lucian Croitoru.

Alta parere ...
Cred ca vroiati sa felicitati BNR ...
pentru rezultatele afisate astazi. Excedentul de cont curent din primele luni 2013, comunicat astazi, este o performanta pt. economia nationala in vicisitudinile actuale internationale si turbulentele politice interne.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii