BANCI | Ultima Ora

Mugur Isarescu: Trebuie sa manageriem impactul crizei din Cipru asupra fluxurilor de capital

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-03-19 11:27

Impactul asupra fluxurilor de capital pe care îl are hotărârea recentă privind sistemul bancar din Cipru trebuie manageriat, a declarat astazi guvernatorul Băncii Naţionale a României BNR (BNR), Mugur Isărescu, la conferinţa de lansare a ediţiei în limba română a celui mai recent Raport al Clubului de la Roma.

"Trebuie să manageriem impactul asupra fluxurilor de capital pe care îl are decizia recentă din insula cipriotă", a spus Isărescu, citat de Agerpres.

Referindu-se strict la Raportul Clubului de la Roma, el a adăugat că 'deocamdată, se pare că nu se împacă schimbările climatice cu politicile economice'.

"Sunt într-un fel şi eu, ca mulţi dintre dumneavoastră, un produs al Clubului de la Roma. Acest raport ne-a influenţat pe toţi, chiar dacă unele prognoze nu s-au adeverit, şi bine că nu s-au adeverit, că altfel omenirea ar fi intrat într-un colaps. Fiecare avem câte o percepţie individuală, personală asupra Raportului. Problema este că ne-am schimbat într-un fel, iar autorii acestui raport spun că nu ne-am schimbat suficient (...) Această lucrare va crea cel puţin un şoc. Falimentarea naturii nu este un slogan, ci o problematică. Putem trece la o poluare la fel de periculoasă cum este cea a naturii', a apreciat guvernatorul BNR.

Potrivit şefului Băncii Centrale, lumea trebuie să se împace cu natura, deşi se aduc în discuţie tot mai mult rezervele de ţiţei care continuă să existe.

"Sunt convins că, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată, cu rapoartele Clubului de la Roma, şi această lucrare va naşte dezbateri. Nu este nimic exagerat atunci când vrei să declanşezi o dezbatere şi ştim acest lucru din viaţa de zi cu zi. De multe ori, trebuie îngroşat un anumit aspect pentru ca publicul să devină interesat. Faptul că rezervele de ţiţei nu s-au terminat, cum prevedea primul Raport al Clubului de la Roma, în 1976, faptul că s-a dezbătut independenţa energetică a Statelor Unite, nu cred că schimbă problema sau datele esenţiale ale problemei, adică împăcarea cu natura. Aici este nevoie de dezbateri serioase. Cred eu că şi complexitatea lumii este deosebită şi ne va ajuta să adoptăm atât de multe lucruri", a afirmat Mugur Isărescu.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii