BANCI | Ultima Ora

Mugur Isarescu spune ca BNR este bine pozitionata pentru a face fata unei eventuale crize politice si dispune de rezerve de cadre pentru un guvern tehnocrat

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-11-05 17:25

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, spune ca banca centrala este bine pozitionata si detine resurse pentru a face fata unor efecte negative provocate de instabilitatea politica sau de o eventuala criza in viitor, in contextul in care guvernul si-a dat demisia la presiunea strazii, in urma dramei de la clubul Colectiv.

Intrebat, astazi, in cadrul briefing-ului de presa organizat dupa anuntul BNR privind mentinerea la 1,75% a dobanzii de politica monetara, precum si a rezervelor minime obligatorii, ce efecte ar putea avea criza politica asupra economiei, Isarescu a raspuns:

„Efectele vor depinde de rapiditatea cu care se va forma noul guvern si de deciziile pe care le va lua. In prezent, situatia macroeconomica pe care noi o monitorizam si de care raspundem este stabila, in general pozitia economica a tarii este buna si, inclusiv prin deciziile de astazi, dar si prin prudenta pe care am manifestat-o in trecut, ne-am creat acel camp de actiune si pozitionare pentru a face fata unor situatii, sa spunem mai dificile”.

Intrebat daca BNR este dispusa sa contribuie cu specialisti la formarea unui eventual guvern tehnocrat, cum s-a intamplat si in trecut (prim-viceguvernatorul Florin Georgescu a fost o perioada ministru de Finante in guvernul Ponta iar consilierul guvernatorului, Lucian Croitoru, a mai fost nominalizat, dar fara succes, pentru a deveni premier), Mugur Isarescu a rapuns: „Avem rezerve de cadre aici”.

Printre "cadrele" cunoscute de la BNR se mai afla reprezentantul PNL in CA-ul BNR, Bogdan Olteanu, precum si fostul ministru al Bugetului in cabinetul Ponta, Liviu Voinea.

Cei peste 30.000 de protestatari de aseara din Bucuresti au cerut eliminarea politicienilor corupti iar multi au sugerat un guvern tehnocrat, solicitari de care presedintele Iohannis a declarat astazi ca va tine cont.

De altfel, presedintele a spus ca va invita maine la Controceni, in premiera, si un grup de reprezentanti ai societatii civile si ai „strazii” pentru a-i consulta inainte de numirea unui nou guvern.

Comentarii

George
Da, dar nu voi
Asa este, strada nu mai vrea politicieni corupti sa conduca tara, dar nici bancheri care ne-au vandut strainilor si chilotii de pe noi. Mugurele tata, du-te la Dragasani sa prasesti via, lasa-ne ca ne-ai supt tara pana ai secatuit-o. Actuala nemultumire a oamenilor se datoreaza in mare parte politicilor de exterminare a romanilor dirijate din umbra de tatuca Isarescu.

PSD
nu DA ce ?
mare fraier ... cine te-o postit :)



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii