BANCI | Ultima Ora

Mugur Isarescu nu recunoaste ca a avut credit la Volksbank, dar nu in franci, ca avocatul Piperea, ci in lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-02-05 10:47

GhiseulBancar.ro scria, in 4 decembrie 2007, stire prezentata ulterior, in 6 decembrie 2007, si de alte ziare, ca guvernatorul Mugur Isarescu si-a facut credit ipotecar in lei la Volksbank. Fireste ca Isarescu nu putea alege varianta in franci elvetieni, intrucat salariul sau era suficient de mare pentru un credit in lei, desi dobanda era mai mare iar perioada de rambursare de doar 10 ani, iar pe de alta parte era obligat sa sustina creditarea in lei, desi dobanzile erau la acea vreme prohibitive.

Presat de cei care au dat bancile in judecata pe tema clauzelor abuzive, Volksbank fiind banca reprezentantiva pe aceasta tema, Isarescu a facut ieri o greseala, uitand de respectivul credit, pe care l-a mentionat, de altfel, in declaratia de avere, dupa cum scria atunci GhiseulBancar.ro.

Isarescu a fost intrebat despre un comision perceput in acel moment de Volksbank la credite, denumit comision de rezerva minima obligatorie, despre care guvernatorul s-a plans in mod public iar ulterior l-a interzis.

Guvernatorul a raspuns insa, surprinzator, ca nu a avut credit la Volksbank ci doar la UniCredit, luat in 2011.

Grupurile de clienti care au dat bancile in judecata, prima si cea mai afectata fiind Volskbank, fac presiuni asupra BNR sa-si recunoasca vina pentru nesupravegherea adecvata a bancilor in perioada de euforie a creditarii dinaintea crizei din 2008, cand a permis bancilor sa practice in contractele de credit o serie de comisioane pe care acum unele instante de judecata le declara abuzive.

Reprezentantii BNR subliniaza insa ca banca centrala s-a ocupat doar de supravegherea prudentiala a sistemului bancar si nu a avizat contractele de credit semnate de banci cu fiecare client, de care sunt responsabile legal doar cele doua parti: banca si clientul.

Avocatul Gheorghe Piperea este cel care s-a afirmat ca reprezentant al clientilor in procesele cu bancile, dupa ce el insusi a obtinut un credit de la Volksbank.

Comentarii

Coco
Amnezia salveaza Romania
La 67 de ani tataie ar trebui sa stea la pensie nu in fruntea BNR. Dar probabil vrea sa plece in coparseu direct de la serviciu.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii