BANCI | Ultima Ora

Mugur Isarescu despre criza: este mai potrivit termenul de recesiune

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-01-26 08:18

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a explicat, miercuri seară, sentimentul său de repulsie faţă de cuvântul criză, într-un discurs prilejuit de dezbaterea 'De la Marea Dezordine la Noua Normalitate', inspirată de cartea 'Biletul de ieşire din criză', scrisă de consilierul său, Adrian Vasilescu.

'În prima parte a vieţii mele profesionale, în anii 71 - 79, am tot vorbit despre tot felul de crize şi am această repulsie faţă de acest cuvânt. Înainte de 1989 capitalismul era în criză, iar socialismul într-un succes deosebit. Am asistat la multe crize. Din criză în criză am tot crescut. Aşa s-a format Europa. Din toate aceste crize, din 1971 şi până în 1989 a apărut moneda unică, singura de acest fel pe care a cunoscut-o omenirea', a arătat Isărescu.

Ce înseamnă criza, a întrebat retoric guvernatorul Băncii Centrale, care a subliniat că acest cuvânt a fost des repetat de preşedintele Traian Băsescu, în discursul său de miercuri seară.

'Azi l-am ascultat pe preşedinte şi am făcut o analiză de text. Cuvântul criză a fost cuvântul pe care l-am auzit cel mai des. Criză, criză', a spus guvernatorul. Isărescu apreciază că termenul recesiune este mai potrivit.

'O să ieşim şi din recesiunea aceasta. Ce va rămâne atunci din criză? Un sentiment general cum că nu ne-a fost mereu bine', a arătat Isărescu.

Acesta a explicat, pe de altă parte, cum poate interpreta cuvântul criză atunci când se vorbeşte despre moneda naţională.

'Am constatat că leul este foarte în criză şi este prea stabil. Atunci când s-a apreciat leul, exportatorii mai că ne-au spart geamurile la BNR. Şi atunci întreb, când a fost criză, când leul s-a depreciat sau când leul s-a apreciat?', a spus Mugur Isărescu.

Într-o exprimare plastică Isărescu a lăsat auditoriul să tragă singur concluziile.

'Oare când ieşim din criză? Când eşti în criză? Când faci un chef mare şi întreci măsura, sau a doua zi dimineaţă, când te apucă mahmureala?', a spus acesta, arătând că titlul cărţii scrise de consilierul său reflectă foarte bine ce se întâmplă azi.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii