BANCI | Opinie

Mihai Tanasescu: Cresterea inflatiei in Romania, cauzata de lipsurile structurale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-06 16:14

Creşterea inflaţiei în România este cauzată de lipsurile structurale pe care ţara noastră le are, fenomenul fiind vizibil atât în toate ţările Uniunii Europene /UE/, cât şi pe alte continente, a declarat, vineri, într-un interviu acordat Radio România Actualităţi, Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional (FMI).

'(...) această creştere a inflaţiei este vizibilă nu numai în România, este vizibilă în toate ţările UE şi în alte continente. De fapt, este un efect al acestei creşteri enorme a preţului internaţional la alimente şi la produse petroliere şi care sigur, în cazul nostru, au un efect de creştere a inflaţiei', a afirmat Tănăsescu.
Oficialul FMI a adăugat că actuala curbă inflaţionistă este temporară, iar presiunile vor avea o tendinţă crescătoare până la jumătatea acestui an.

' Din discuţiile purtate atât cu Ministerul Finantelor, cu Banca Centrală, a reieşit foarte clar că aceste presiuni inflaţioniste, care, sigur, vor avea o tendinţă crescătoare până la prima jumătate a anului, după care ele vor reveni într-un trend descrescător, trebuie bine monitorizate, pentru a nu crea riscuri suplimentare', a explicat Mihai Tănăsescu.

Guvernatorul Băncii Naţionale a anunţat, joi, că prognoza de inflaţie pentru sfârşitul anului a fost revizuită în creştere la 5,1 la sută.

'Prognoza de 5,1 la sută pentru sfârşitul anului nu cuprinde majorarea care inţelegem că se va întâmpla, probabil în toamnă, la energia termică', a spus guvernatorul, lăsând să se înţeleagă că acest nivel ar putea fi depăşit.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si face corect reclama la credite

ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si promoveaza corect dobanzile la credite, atat in cadrul reclamelor TV si online, cat si pe site-ul propriu sau in retelele sociale. Mai exact, ING nu spune ca acorda credite cu dobanda „incepand cu detalii

Cardurile devin inutile: acum se pot face plati instant gratis din aplicatiile bancare

Cardurile isi pierd treptat utilitatea, odata cu avansul noilor tehnologii pentru plati. Bancile romanesti au inceput sa implementeze platile instant din aplicatiile bancare, prin serviciul RoPay. Platile instant (care se fac in cateva secunde, la orice detalii

Au neglijat bancile securitatea pentru digitalizare?

Explozia fraudelor online poate fi considerata normala in conditiile dezvoltarii pe masura a digitalizarii si serviciilor bancare online. Dar ceea ce-mi da de gandit este usurinta cu care escrocii pot accesa o aplicatie bancara, pot face transferuri catre detalii

BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?

BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii