TEHNOLOGII BANCARE | Ultima Ora

MasterCard va lansa un serviciu de plata in rate a cumparaturilor cu cardurile de debit sau credit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-01-19 15:28

MasterCard a anunțat astăzi lansarea serviciului de plată în rate a cumparaturilor cu cardurile de debit, credit sau business, care va fi implementat în anumite piețe din Europa pe parcursul celei de-a doua jumătăți a anului 2016.

Deocamdata nu se stie daca si cand va fi lansat acest serviciu si in Romania. 

Serviciul de plata in rate, fara dobanda, a cumparaturilor achitate cu cardurile de credit, este oferit in prezent in Romania de catre aproape toate bancile importante, insa doar la anumiti comercianti cu care au incheiate partnereriate.

Noutatea adusa de MasterCard este ca va fi posibila plata in rate si cu cardurile de debit, insa ramane de vazut daca serviciul va fi disponibil la orice comerciant sau doar la magazine partenere.

Reprezentantii MasterCard Romania au declarat, pentru Bancherul.ro: 

"Serviciul va permite plata in 6, 9 sau 12 rate fixe, la orice comerciant partener al MasterCard. Costurile suplimentare, daca vor exista, vor fi cele impuse fie de institutia emitenta a cardului (banca sau IFN), fie de comerciantul care va permite activarea optiunii de plata in rate prin MasterCard. Noi, insa, MasterCard, am conceput serviciul astfel incat sa fie mai convenabil pentru consumator, fara costuri suplimentare, cu scopul de a extinde puterea de cumparare a consumatorului si a controlului pe care il are acesta asupra bugetului sau."

MasterCard precizeaza intr-un comunicat ca le va permite deținătorilor de carduri MasterCard și Maestro să distribuie costul cumpărăturilor în rate lunare egale, prin simpla utilizare a cardului la plată. Astfel, prin noua metodă de plată, costul cumpărăturilor de valoare ridicată sau a celor neprevăzute, precum un nou televizor sau al reparațiilor auto, devine mult mai accesibil pentru consumatori.

“Rezultat al mai multor studii la nivelul consumatorilor și al consultării cu asociații ale consumatorilor, emitenții de carduri și alte companii din industria plăților, soluția de plată în rate prin MasterCard este un răspuns la nevoile consumatorilor și partenerilor de afaceri. Astăzi, cu toții căutăm să îmbunătățim experiența de cumpărături: consumatorii caută soluții flexibile de plată, care să le satisfacă cerințele, menţinând un bun control asupra cheltuielilor” a declarat Andrew Buckley, head of core products al MasterCard în Europa.

Plata în rate prin MasterCard le permite retailerilor, instituțiilor emitente și acceptatoare de carduri, să își crească afacerile pe termen lung prin satisfacerea nevoii clienților de a avea mai multe opțiuni de plată. Beneficiile includ:

CONSUMATORI: Un studiu derulat de MasterCard la nivelul consumatorilor europeni arată că opțiunea de plată în rate reprezintă o metodă atrăgătoare pentru mulți dintre aceștia1. MasterCard le va permite deținătorilor de carduri MasterCard și Maestro să distribuie într-un mod convenabil rambursarea costurilor cumpărăturilor neașteptate sau de valori ridicate, precum cel al înlocuirii mașinii de spălat, în rate fixe lunare. Opțiunea MasterCard pentru plata în rate le oferă deținătorilor de carduri mai multă diversitate la momentul realizării plății, permițându-le să utilizeze cardul lor de debit, credit sau business pentru extinderea bugetului, atunci când au nevoie, menținând în același timp controlul asupra cheltuielilor, într-un mod eficient.

RETAILERI, COMPANII DE TURISM & ALȚI PARTENERI DE BUSINESS: Oferind mai multă flexibilitate a plăților, prin opțiunea de plată în rate prin MasterCard, jucătorii din mediul de business pot beneficia de fidelizarea și extinderea bazei de clienți și, în acest fel, de creșterea vânzărilor – menținând totodată standardele moderne de viteză și securitate ale plăților electronice.

INSTITUȚII EMITENTE DE CARDURI: Opțiunea de plată în rate dezvoltată de MasterCard le permite instituțiilor emitente de carduri să răspundă eficient la nevoia consumatorilor de a-și administra responsabil finanțele și cheltuielile. Prin diferențierea serviciilor de plată cu cardul, emitenții vor găsi tot mai mulți clienți dornici de a se bucura de produsele lor. Asadar, MasterCard își perfecționează rețeaua de procesare pentru a oferi acest serviciu aplicabil cardurilor de debit, credit sau business, reducând totodată eforturile de implementare ale instituțiilor emitente.

INSTITUȚII ACCEPTATOARE DE CARDURI: MasterCard ajută instituțiile ce oferă servicii de acceptare de carduri să își crească rata de achiziție a comercianților noi și să își mărească volumele de acceptare, prin oferirea unei noi soluții de plată ce permite creșterea volumelor vândute.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii