BANCI | Ultima Ora

Mario Draghi: BCE e pregatita sa cumpere obligatiuni suverane ale tarilor cu probleme

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-10-05 09:18

Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi (foto) a declarat, joi, ca BCE este pregatita sa cumpere obligațiuni suverane ale tarilor cu probleme din zona euro, atunci când condițiile vor fi prielnice, decizia avand deja un efect de calmare a tensiunii de pe pietele financiare.

Draghi a facut aceasta declaratie in cadrul conferintei de presa in care a anuntat ca BCE a mentinuat rata dobanzii de referinta la 0,75%.

Draghi a mentionat că economia zonei euro este de așteptat să rămână slabita in continuare, insa creșterile preturilor pe termen scurt a determinat BCE sa mentina neschimbate ratele dobanzilor.

El a spus, de asemenea, ca s-au facut "progrese semnificative" în Spania pentru a restabilirea situatiei financiare a tarii, insa mai e nevoie si de alte masuri.

La o lună după ce Draghi a prezentat un program de cumparare de obligațiuni pentru a ajuta statele cu probleme financiare salutat de mulți ca o solutie de salvare a zonei euro, investitorii sunt încă în așteptare pentru Spania să profite si să solicite o salvare formală.

BCE nu poate acționa inainte de a primi o astfel de cerere, astfel ca este de asteptat ca piețele să rămână nervoase.

Draghi s-a declarat optimist cu privire la încercările Spaniei de a iesi din criza. "Progrese semnificative au fost realizate, dar in acelasi timp rămân provocări semnificative".

El a refuzat insa să comenteze dacă randamentele obligațiunilor spaniole se afla la niveluri adecvate. La licitatia de joi, costul datoriilor spaniole a fost in scadere.

Draghi a subliniat insa că programul de cumpare de obligatiuni denumit OMT a avut deja un impact.

"OMT-urile au ajutat la atenuarea tensiunilor de pe piețele financiare in ultimele cateva saptamani, reducându-se astfel ingrijorarile legate de materializarea scenariilor distructive", a spus Draghi. "Mecanismul este în vigoare."


Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii