BANCI | Ultima Ora

Mario Draghi, BCE: Cumpararea de obligatiuni suverane nu este ajutor de stat

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-09-04 09:30

Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene a declarat în faţa unei comisii a Parlamentului European că achiziţionarea de către BCE a obligaţiunilor suverane cu maturitate de până la 3 ani nu încalcă reglementările UE, au anunţat luni parlamentarii europeni, inclusiv Mario Mauro, vicepreşedintele legislativului comunitar, transmite Reuters.

'Achiziţionarea de obligaţiuni de către BCE cu scadenţa de până la 3 ani nu reprezintă ajutor de stat', a afirmat Draghi.

Declaraţia şefului BCE a fost făcută înaintea sesiunii cu uşile închise a Comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European, prevăzută pentru luni.

Randamentul obligaţiunilor guvernamentale italiene pe doi ani a scăzut sub 2,7%, pentru prima dată din aprilie, pe fondul declaraţiilor lui Mario Draghi.

În 6 septembrie, BCE ar urma să prezinte o nouă schemă de achiziţionare a obligaţiunilor pentru a atenua nivelul ridicat al costurilor de împrumut al statelor vulnerabile din zona euro.

Ministrul german al economiei, Philipp Roesler, a insistat luni că ideea ca Banca Centrală Europeană să cumpere din datoria suverană a statelor din zona euro aflate în dificultate nu poate fi o soluţie pentru rezolvarea crizei.

'Cumpărarea datoriei nu poate fi o soluţie pe termen lung pentru că amplifică riscul inflaţiei', a declarat Roesler cotidianului Rheinische Post. Aceeaşi poziţie este susţinută şi de preşedintele Băncii Centrale a Germaniei (Bundesbank), Jens Weidmann.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii