BANCI | Ultima Ora

Marfin Bank anunta ca isi desfasoara normal activitatea, nefiind afectata de criza din Cipru. Soarta acesteia ramane insa incerta

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-04-02 15:58

Marfin Bank România este complet operaţională, îşi desfăşoară activitatea în mod normal, nefiind afectată de măsurile adoptate de către Guvernul din Cipru şi Eurogroup, potrivit lui Doros Ktorides, director general executiv al Marfin Bank România.

"Marfin Bank România este o bancă românească ce operează pe piaţa locală, supunându-se legislaţiei ţării, precum şi normelor Băncii Naţionale a României, pe care le îndeplineşte în totalitate. Astfel, aceasta nu este afectată de măsurile adoptate de către Guvernul din Cipru şi Eurogroup", se arată într-un comunicat al băncii.

De asemenea, reprezentanţii băncii precizează că Marfin Bank România este complet operaţională, desfăşurându-şi activitatea în mod normal şi continuând să ofere clienţilor aceleaşi produse şi servicii bancare, cu valoare adaugată.

Nicolae Cinteza, seful supravegherii bancilor din cadrul BNR, confirma faptul ca Marfin nu are probleme si isi poate sustine singura activitatea. In plus, exista chiar si un cumparator interesat sa preia banca, care are statut de persoana juridica romana, asadar este sub autoritatea BNR.

Grupul-mama cipriot din care face parte, Laiki Bank, urmeaza sa fie lichidat in Cipru, prin transferul depozitelor garantate si a activelor viabile catre Bank of Cyprus, depozitele de peste 100.000 de euro si activele neperformante urmand a fi incluse intr-o banca-punte (band bank) in vederea vanzarii.

Ramane de vazut, asadar, ce se va intampla cu Marfin Romania: daca va fi vanduta integral sau daca urmeaza sa fie lichidata dupa modelul din Cipru.

Marfin este membră a Grupului Marfin Popular Bank din Cipru, are o istorie ce depăşeşte 100 de ani şi este prezentă prin cele peste 500 de subsidiare în 11 ţări ale lumii.

Începând cu luna mai 2008, Egnatia Bank (România) SA şi-a schimbat denumirea în Marfin Bank (România) SA, ca urmare a procesului de expansiune a Grupului Marfin, care a achiziţionat banca mamă, Egnatia Bank din Grecia, în aprilie 2006.

Prin intermediul celor 31 de sucursale ale băncii, dar şi ale celor de leasing, Marfin Bank oferă produse financiare moderne adaptate clienţilor atât persoane juridice din categoria medii şi mari, cât şi persoanelor fizice cu venituri peste medie.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii