BANCI | Ultima Ora

Lucian Anghel, economistul-sef al BCR si presedintele BVB, numit director la BCR Pensii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-10-04 14:09

Lucian Anghel, in prezent Economist Sef si Director al Directiei de Cercetare si Strategie a Bancii Comerciale Romane (BCR), a fost numit in pozitia de Presedinte al Directoratului si Director General al BCR PENSII, anunta banca intr-un comunicat.

Directorul Executiv al BCR Pensii este in prezent Cristian Ilies Vasile, dupa plecarea, in luna iulie a acestui an, a Simonei Ditescu, cea care a condus compania din mai 2007.

Cu doua luni inainte de plecarea acesteia, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a amendat BCR Pensii cu suma totala de 16.000 de lei, iar societatea ca atare a primit avertisment scris, pentru mai multe incalcari ale legislatiei in domeniu.

Directorul general al BCR Pensii, Simona Ditescu, a primit o amenda de 7.000 de lei, iar directorii executivi Cristian Vasile si Corneliu Milea au fost sanctionati cu amenzi de 5.000, respectiv 4.000 de lei.

Cele mai multe dintre incalcarile de legislatie pentru care CSSPP a decis sa-i sanctioneze pe cei trei manageri ai BCR Pensii se refera la nerespectarea unor termene si proceduri de raportare sau a altor aspecte de natura birocratica.

Numirea lui Anghel devine efectiva odata cu aprobarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, precizeaza BCR.

BCR PENSII, Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. a fost infiintata in anul 2007 avand ca obiect de activitate administrarea fondurilor de pensii administrate privat si a fondurilor de pensii facultative: Fondul de Pensii Administrat Privat BCR si Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS. BCR PENSII are in prezent un capital social de 185.000.000 RON, avand actionar majoritar Banca Comerciala Romana cu 99,9%.

Fondurile de pensii private sunt una dintre putinele solutii de finantare interna pe care le are la indemana economia romaneasca. Asigurarea de finantare permite dezvoltarea economiei, inclusiv mentinerea si crearea locurilor de munca, a declarat Lucian Anghel.

Doctor in economie, Lucian Anghel a absolvit Facultatea de Cibernetica la Academia de Studii Economice si a urmat cursuri postuniversitare la Georgetown University Washington SUA, precum si un executiv development program organizat de HEC Montreal Canada.

Lucian Anghel si-a inceput cariera de bancher in 1996. A avansat treptat, ocupand functiile de consilier al presedintelui bancii, analist si trezorier adjunct. Din 2007 este economist-sef si director executiv al directiei de cercetare si strategie din BCR. Lucian Anghel a fost Membru în Bordul Director al Erste Asset Management şi BCR Asset Management pentru 5 ani.

În 2008, Dl. Anghel a fondat, împreună cu alţi colegi, Asociaţia Română a Analiştilor Financiari-Bancari din România. Este cadru didcatic în cadrul SNSPA si ASE.

În Ianurie 2012, Lucian Anghel a fost ales Preşedinte al Consiliului Bursei de Valori Bucureşti.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii