BANCI | Ultima Ora

Lista celor 30 de banci de importanta sistemica pe plan global

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-11-21 16:01

Comitetul de Stabilitate Financiară (FSB) - organismul care consiliază statele G20 cu privire la reforma sectorului bancar și supervizează reglementarea sistemului financiar global - a publicat luni lista celor 30 de bănci de importanță sistemică pe plan global, care vor trebui să îndeplinească cerințe de capital mai stricte, transmite Reuters, preluata de Agerpres.

FSB a apreciat că reglementările mai stricte pentru aceste bănci vor reduce posibilitatea prăbușirii lor și vor limita efectele negative în eventualitatea falimentului.

Cele mai importante bănci de importanță sistemică — care trebuie să dețină un indice minim de adecvare a capitalului Tier 1 cu 2,5% mai ridicat decât cel solicitat altor instituții financiare — sunt Citi și JPMorgan din SUA.

JPMorgan a înlocuit HSBC, cea mai mare bancă din Europa, care acum este în categoria instituțiilor financiare care trebuie să dețină un indice minim de adecvare a capitalului Tier 1 cu 2% mai ridicat, alături de Bank of America, BNP Paribas și Deutsche Bank.

De asemenea, în categoria băncilor cu un indice minim de adecvare a capitalului Tier 1 cu 1,5% mai ridicat se află: Barclays, Credit Suisse, Goldman Sachs, ICBC (China), Mitsubishi UFJ și Wells fargo.

Ultima categorie este cea a instituțiilor financiare care trebuie să dețină un indice minim de adecvare a capitalului Tier 1 cu 1% mai ridicat: Agricultural Bank of China, Bank of China, Bank of new York Mellon, China Construction Bank, Group BPCE, Group Credit Agricole, ING Bank, Mizuho FG, Morgan stanley, Nordea, RBS, Santander, Societe Generale, Standard Chartered, State Street, Sumitomo Mitsui FG, UBS, UniCredit Group.

Din ianuarie 2019, marile bănci vor trebui să dețină un capital tampon, alcătuit din obligațiuni sau alte instrumente financiare, de cel puțin 16 — 20% din activele lor riscante, cum ar fi împrumuturile. Aceste obligațiuni vor fi convertite în acțiuni pentru a ajuta o bancă ce se confruntă cu probleme financiare.

O parte din capitalul tampon trebuie să fie deținut de subsidiarele marilor bănci, pentru a reasigura autoritățile naționale de reglementare.

Printre cele 30 de instituții de creditare considerate de importanță sistemică se află și bănci care au o prezență importantă per piața din România: Societe Generale, Credit Agricole, UniCredit sau ING Bank.

Taguri: ING Bank  Credit Agricole  reclamatie IFN  Transfond  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii