BANCI | Ultima Ora

La BCR, dobanzile la creditele ipotecare in lei au ajuns mai mici cu un punct fata de cele in euro!

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-01-20 16:05

BCR anunta ca scade incepand de astazi dobanzile la creditele ipotecare si la cele de consum, cu valori intre 0,4 si 1 punct procentual, precizand ca in prezent are cea mai buna oferta de creditare din piata. Costul total al unui credit ipotecar in lei a ajuns la  6,65%, cu un punct mai mica fata de unul in euro, cu o DAE de 7,72%.

In cazul unui credit de consum de 15.000 de lei pe 5 ani, obtinut de un client standard, dobanda fixa porneste de la 8,9%, la care se adauga diverse comisioane, astfel incat costul total al creditului, exprimat in DAE,  ajunge la 11,56%, conform datelor prezentate pe site-ul bancii.

Pentru clientii care-si incaseaza salariul intr-un cont BCR, costul total al creditului este mai mic, pornind de la o DAE de 10,76%.

Noua dobanda de 8,9% este minima, cea maxima ajungand la 20% pe an, precizeaza BCR, intrucat dobânda se stabileşte în funcţie de istoricul de creditare, comportamentul de plată, vechimea şi continuitatea în muncă, salariul încasat în cont BCR.

„Subliniem faptul ca noile preţuri ale creditelor de nevoi personale în lei vor asigura accesul la dobănzi de sub 10% pe an pentru aproximativ 80% dintre clienţii noştri“, a a declarat Andrew Gerber, Director Produse Retail în cadrul BCR, citat intr-un comunicat al bancii.

La creditele ipotecare in lei, destinate cumpararii, construirii sau modernizarii unui imobil, dobanda variabila este de 6,39% (ROBOR 6 luni plus 3,4%), iar DAE de 6,65%, in cazul unui credit de 180.000 de lei pe 30 de ani obtinut de un client standard, DAE fiind mai mica, de 6,12% pentru un client care incaseaza salariul la banca.

Spre deosebire de creditele de consum, care se acorda doar in lei, BCR ofera credite ipotecare si in euro, dar cu dobanzi mai mari decat cele in lei. Astfel, dobanda variabila in euro pentru clientii standard este 7,3% (EURIBOR 6 luni plus 6,95%), asadar cu un punct peste cea in lei, de 6,39%, in timp ce DAE ajunge la 7,72%, fata de 6,65% in lei.

La creditele imobiliare tip Prima Casa, care se acorda exclusiv in lei, BCR a scazut dobanda doar pentru clientii care-si incaseaza salariul intr-un cont al bancii: DAE fiind acum de 5,11%, fata de 5,32% pentru clientii standard, in cazul unui credit de 160.000 de euro pe 30 de ani.

BCR spune ca a efectuat cea mai ampla reducere a dobanzilor la creditele in lei din piata, astfel ca a ajuns sa detina o cota de piata de o treime din volumul total al imprumuturilor in lei.

„Din poziţia de lider al sistemului financiar-bancar, sperăm să dăm un semnal pozitiv, în urma modificărilor dobânzii de politică monetară. Suntem deschişi afacerilor şi gata să acordăm credite. Cu un nivel al ratelor dobânzilor aflate la un minim istoric, vedem o excelentă oportunitate de a sprijini economia cu credite avantajoase. Oferta noastră de creditare este credem cea mai buna din piaţă şi ştiu că nici un client nu va regreta dacă alege oferta noastră de creditare”, a adaugat Andrew Gerber, in comunicatul BCR.

Comentarii

Ioni
Degeaba, tot o banca scumpa au ramas
Daca va uitati pe siteul CEC Bank, la prima casa dobanda e constituita din robor la 3 luni + 1,9 marja bancii. Si cum robor a ajuns la 2%, dobanda CEC este in prezent de 3,9% la creditele in lei prin programul prima casa. DAE e ceva mai maricel, dar nu cu mult. Ei? E o oarecare diferenta.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii