BANCI | Ultima Ora

Kruk: legea darii in plata nu spune cine plateste costurile opririi executarii silite la cererea debitorului

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-06-01 23:56

Initiativa companiei Kruk Romania de a suspenda activitatile de colectare amiabila a cazurilor eligibile pentru aplicarea legii darii in plata a fost luata de buna voie, deoarece compania prefera sa astepte inainte de a face urmatorii pasi, motivand ca legea darii in plata este neclara, au precizat reprezentantii companiei de recuperare creante, la solicitarea Bancherul.ro.

"In administrarea companiei KRUK Romania se afla numai cateva cazuri care mai au garantii imobiliare si pana in prezent compania nu a primit nicio invitatie de a se prezenta la un notariat pentru a primi o ofertă de dare a unui bun imobiliar în plată pentru stimgerea datoriei, iar daca se va primi o astfel de invitatie, compania se va adapta si va actiona in conformitate cu prevederile legale", a mai precizat compania.

Cate cazuri care intrunesc conditiile de aplicare a legii darii in plata are Kruk?

In administrarea companiei KRUK Romania se afla numai cateva cazuri care mai au garantii imobiliare si pana in prezent compania nu a primit nicio invitatie de a se prezenta la un notariat pentru a primi o ofertă de dare a unui bun imobiliar în plată pentru stimgerea datoriei.

In ceea ce priveste creantele reziduale (datorii care exista dupa ce creditorul initial a executat silit ipoteca), din cauza prevederilor neclare si a unor incertitudini in privinta modalitatii de aplicare a legii, activitatile de colectare pentru aceste cazuri vor fi suspendate de catre companie si se va evalua fiecare caz in parte.

Legea nu este de asemenea clară în ceea ce privește costurile de executare silită inițiată de un creditor de buna credinta. În prezent, legea nu stipulează cine va acoperi costurile executării care vor fi oprite la cererea debitorului, atunci când creditorul decide să accepte cererea debitorului.

Ce se intampla pe perioada suspendarii procedurii de colectare? Se vor calcula dobanzi penalizatoare pentru intarzieri?

Temporar, compania nu va mai initia apeluri telefonice in vederea recuperarii creantelor si nici nu va mai transmite notificari clientilor evaluati ca fiind eligibili pentru aplicare a legii darii in plata, aflati in portofoliul nostru. Pe perioada suspendarii nu se vor calcula dobanzi penalizatoare.

Taguri: lege darea in plata  credite ipotecare  darea in plata  Kruk  

Comentarii

constantin
interpreteaza fiecare cum vrea
Bai oamenilor eu nu pot sa cred ca astia au ajuns sa interpreteze o lege romana cum vor si in interesul lor !!! Pai cum plm poti interpreta o lege decat sa o iei ca atare si cea ce scrie negru pe alb si atat !! Sa lase dracu interpretarile si sa se supuna legii romane si punct ,nu mai interpretati in fel si chip cea ce nu exista !

alex
despre interpretari
Pai aici e marea buba la Legea darii in plata ca nu prea e negru pe alb e cam alb pe alb iar asta se datoreste faptului ca fie initiatorii ei sunt niste incompetenti de zile mari care habar nu au despre domeniul bancar si juridic folosit aici, fie a fost intetionat facuta asa ca avocatii, executorii si notarii sa aiba clienti pe vecie. Debitorul oricum plateste ca e banca sau ceilalti vulturi (avocati,notari,executori,finante).



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii