ASIGURARI | Ultima Ora

KPMG initiaza procesul de lichidare a patrimoniului firmei de asigurari Astra

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-12-16 12:31

În luna august a acestui an, Autoritatea de Supraveghere Financiară a dispus închiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială a Societății Asigurare Reasigurare Astra SA. Cererea ASF de deschidere a procedurii falimentului a fost admisă de Tribunalul București în data de 3 decembrie 2015, odată cu numirea KPMG Restructuring SPRL în calitate de lichidator judiciar provizoriu, se arata intr-un comunicat al KPMG, in care se mai precizeaza urmatoarele:

Conform legii, principala atribuție a lichidatorului este de a conduce activitatea debitorului pe parcursul procedurii de lichidare în scopul conservării și valorificării activelor, în concordanță cu deciziile creditorilor. De asemenea, lichidatorul trebuie să analizeze activitatea societății în raport cu situația de fapt și să întocmească un raport amănunțit asupra cauzelor și a împrejurărilor care au condus la starea de insolvență, cu menționarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă intrarea în faliment a societății.

„Principalele măsuri ce vor fi avute în vedere în perioada imediat următoare vor viza asigurarea continuității funcțiilor și sistemelor critice, inclusiv securizarea bazelor de date. De asemenea, avem ca prioritate elaborarea unei strategii de lichidare eficientă a patrimoniului, concentrată în principal pe analiza și valorificarea portofoliilor de asigurare în cadrul unor operațiuni de transfer de business și în subsidiar pe valorificarea celorlalte active prin vânzare individuală. În aceste demersuri, ne bazăm pe personalul de specialitate al societății, care a fost informat cu privire la procedurile de lichidare și cu care vom colabora pentru îndeplinirea mandatului nostru”, au declarat reprezentanții KPMG Restructuring SPRL.

Lichidatorul are un termen de 40 de zile de la desemnare pentru întocmirea raportului privind cauzele insolvenței, raport ce trebuie să cuprindă și modalitățile concrete de lichidare a bunurilor și a drepturilor din patrimoniul debitoarei. Principalul creditor al Astra SA este Fondul de Garantare a Asiguraților, care a preluat activitatea de avizare a daunelor și de plată a acestora în limita plafonului garantat de 100.000 EUR.

”Astra a încetat activitățile de subscriere la momentul retragerii autorizației de către ASF și a predat circa 57.000 dosare de daune către Fondul de Garantare a Asiguraților, iar în prezent nu mai efectuează avizări de daune. Eforturile noastre se concentrează în prezent pe analiza portofoliilor de asigurare și întocmirea strategiei de vânzare a acestora, urmând ca aceasta să fie supusă aprobării creditorilor în cel mai scurt timp posibil,” potrivit reprezentanților KPMG Restructuring SPRL.

Pentru derularea optimă a procesului de lichidare, KPMG Restructuring SPRL a format o echipă de practicieni în insolvență cu experiență semnificativă, care vor fi susținuți de experți în domeniul asigurărilor, consultanță financiară și juridică și specialiști IT.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii