BANCI | Ultima Ora

Isarescu spera la un 2013 fara noi masuri de austeritate, cu conditia unei discipline fiscale adecvata

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-01-07 21:46

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat astazi că Romania nu va mai fi nevoita sa adopte si in 2013 măsuri de austeritate, cu conditia unei discipline fiscale adecvata de cheltuire a banilor publici.

Mugur Isarescu:

"Cred ca in acest an va fi o politica fiscala normala, ca sa folosesc un epitet, in sensul ca nu va fi dedicata continuarii unei ajustari, unei strangeri masive a deficitului cum s-a intamplat in anul precedent si mai degraba pe o consolidare. Cred ca printr-o disciplina financiara adecvata si aceasta inseamna o cheltuire cu prudenta a banului public, nu este nevoie de ceea ce noi in ultimii ani am denumit austeritate. Deci nu va mai fi nevoie de o continuare a austeritatii daca disciplina financiara va fi suficient de puternica.

Cu alte cuvinte, ca sa ma fac mai bine inteles, fac o deosebire clara intre austeritate si disciplina fiscala. Si cred ca trebuie sa fac aceasta diferentiere.

In consecinta, as spune ca si politica monetara din acest an va fi una normala, ca sa folosesc un cuvant care nu ne este specific.
Mixul va fi deci intre o politica fiscala relativ normala, nu de ajustare, nu tare, cum o numiti dumneavoastra, asadar si politica monetara va fi in continuare normala, in sensul ca va urmari cu mare atentie ce se intampla in campul inflatiei si pe cale de consecinta va calibra toate instrumentele de care dispunem.

Observati cum in a doua jumatate a anului trecut nu am mai utilizat instrumentul principal care este rata dobanzii de politica monetara, ci am utilizat mai mult controlul lichiditatilor. Fara sa fac anticpari, nu este aceasta politica BNR, nu ne spunem dinainte miscarile, pot spune ca vom cauta in continuare, asa cum se spune foarte bine in comunicat, sa utilizam eficient, chibzuit, toate instrumentele de care dispunem, sa facem acea combinatie fericita care sa se imbine cel mai bine si cu politica monetara. Cadrul general al conlucrarii ramane acordurile cu institutiile financiare internationale."

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii