BANCI | Ultima Ora

Isarescu i-a asigurat pe guvernanti ca BNR poate mentine echilibrul cursului de schimb

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-10-26 18:34

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, i-a asigurat, miercuri, pe liderii coaliţiei de guvernare că banca centrală dispune de resursele necesare pentru a menţine echilibrul cursului leu-euro, în perspectiva riscului ca băncile europene să nu asigure un nivel ridicat al capitalului subsidiarelor din România, a declarat deputatul Varujan Pambuccian.

"Problema este dacă băncile-mamă le injectează sau nu bani spre România, pentru că ele au nevoie de lichidităţi. Guvernatorul poate să facă tot posibilul să ţină cursul în limite OK şi aici ne-a asigurat că nu sunt probleme. E limpede că putem menţine cursul, avem resurse să facem lucrul acesta. Putem să stăm destul de liniştiţi, dar problema este ce va face economia reală", a declarat, pentru AGERPRES, Pambuccian.

Liderul grupului minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară din Parlament a precizat că guvernatorul BNR i-a mai asigurat pe liderii coaliţiei de guvernare că sistemul bancar românesc este stabil.

"Sistemul bancar este stabil, băncile din România nu au probleme", a relatat Pambuccian despre discuţiile cu Isărescu.

Preşedintele Traian Băsescu a avut, marţi, la Bruxelles, o discuţie cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în care cei doi au subliniat necesitatea unor măsuri, la nivelul Consiliului European şi al liderilor zonei euro, pentru ca băncile europene prezente în România să asigure expunerea pe România, prin subsidiarele lor.

"Am căzut de acord cu preşedintele Băsescu asupra oferirii de garanţii că planurile pentru restabilirea încrederii în sectorul bancar din Uniunea Europeană nu trebuie să afecteze fluxul de credite din România", a spus Barroso, la sfârşitul întâlnirii cu şeful statului român.

"Discutăm cu miniştrii de finanţe să oferim garanţii că toate autorităţile naţionale de supraveghere bancară lucrează împreună şi sub coordonarea Autorităţii bancare europene. Autorităţile naţionale de supraveghere vor juca un rol critic în acest proces, de a asigura că băncile-mamă din zona euro vor continua să ofere sprijin de capital pentru filialele lor din România în caz de nevoie, aşa cum s-a stabilit la ultima întâlnire a Iniţiativei de la Viena privind România din martie 2011", a mai declarat preşedintele CE.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii