BANCI | Ultima Ora

Isarescu a primit cel de-al 12-lea titlu de Doctor Honoris Causa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-10-27 19:09

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a primit, joi, din partea Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), titlul de Doctor Honoris Causa, care se adaugă celorlalte 11 primite din partea altor universităţi române şi străine.

Explicând motivele pentru care Senatul SNSPA i-a conferit lui Mugur Isărescu înaltul titlu, rectorul SNSPA, profesorul universitar Paul Dobrescu, a arătat că, în prezent, guvernatorul BNR este 'una dintre cele mai respectate personalităţi publice, iar Banca Naţională - un adevărat ax al stabilităţii monetare a ţării'.

Totodată, Isărescu 'se situează printre personalităţile care inspiră cea mai mare încredere, fapt datorat nu numai prestaţiei sale profesionale, ci şi echilibrului şi delicateţei sale umane', a adăugat rectorul SNSPA.

La rândul său, rectorul-fondator al SNSPA, profesorul universitar Vasile Secăreş, l-a descris pe guvernatorul BNR ca 'o personalitate creatoare de instituţii şi de politici publice fundamentale în ultimii douăzeci de ani, o personalitate devenită, probabil, emblemă pentru efortul de gestiune prudentă a riscurilor şi asigurare a stabilităţii, sarcină cu rol central, într-o ţară marcată de turbulenţele tranziţiei'.

În acest context, Vasile Secăreş a afirmat că activitatea guvernatorului BNR a ilustrat în cea mai mare măsură ideea că demnitatea publică, funcţia în serviciul statului 'nu înseamnă domnie ci slujire'.

'Guvernarea este o povară şi nu un privilegiu, o responsabilitate enormă, care nu se poate întemeia pe niciun interes privat', a subliniat rectorul-fondator al SNSPA.

În cuvântul său de răspuns, Mugur Isărescu l-a completat pe Vasile Secăreş spunând că 'guvernarea este o povară pe care trebuie să o duci cu demnitate şi cu înţelegerea evenimentelor, cu etică şi cu destul de multă răbdare'.

Joi, în aula Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti, conducerea SNSPA i-a decernat lui Mugur Isărescu titlul de Doctor Honoris Causa. De asemenea, Isărescu a primit din partea SNSPA Diploma de Onoare şi Medalia de Aur, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea acestei universităţi.

Guvernatorul BNR, Mugur Constantin Isărescu, este Doctor Honoris Causa al Universităţii din Craiova (2003), al Universităţii din Piteşti (2006), al Universităţii 'George Bacovia' din Bacău (2007), al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (2009), al Universităţii 'Al. I. Cuza' din Iaşi (2009), al Academiei de Studii Economice din Republica Moldova (2010), al Universităţii din Oradea (2010) şi al Universităţii Transilvania din Braşov (2011).

Din 2006, Mugur Isărescu este membru titular al Academiei Române.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii