BANCI | Ultima Ora

Ion Tiriac primeste replica de la BNR: Nu se poate spune ca leul este supraevaluat

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-02-26 10:54

Adrian Vasilescu (foto stanga), consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, i-a dat astazi replica omului de afaceri Ion Tiriac, care facuse duminica o declaratie-soc, in care prevestea prabusirea leului in acest an, cu consecinte devastatoare.

Ion Tiriac sugera ca leul este mentinut la un nivel artificial de catre BNR, fiind supraevaluat, iar in conditiile in care exporturile tarii nu se vor ridicat la nivelul asteptat, am putea asista la o depreciere masiva.

Reprezentantul BNR, Adrian Vasilescu, a declarat astazi, in cadrul unei conferinte la banca centrala, ca „e foarte greu de spus, intr-o economie de piata, ca avem o moneda supraevaluata si nivelul este mentinut artificial.”

Vasilescu a explicat motivele pentru care leul s-a apreciat in ultima perioada: „La acest inceput de an am vazut ceva ce n-am vazut de mult: investitorii straini au cumparat titluri de stat pe termen mediu, ceea ce inseamna ca au incredere in stabilitatea tarii si vor o relatie de mai lunga durata cu Romania, consecinta fiind ca leul s-a apreciat.”

El a tinut insa sa sublinieze faptul ca in urma aprecierii leului, dobanzile au scazut si nu au crescut, cum se intampla pana acum.

„Poate parea un paradox ca au scazut si dobanzile, insa regulile probabil se vor rescrie altfel de acum inainte”, a adaugat Vasilescu.

El a explicat si motivele pentru care dobanzile cresc si lichiditatea din piata scade in anumite momente: in data de 25 din fiecare luna, companiile platesc impozitele si taxele la buget.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii