BANCI | Ultima Ora

Ion Alexandru Tiriac pleaca din Consiliul de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-04-22 10:57

Ion Alexadru Tiriac, fiul cunoscutului om de afaceri si fost sportiv Ion Tiriac, a renuntat la pozitia de membru in Consiliul de Supraveghere al UniCredit Tiriac, unde a intrat in urma cu un an.

Tiriac detine 45% din actiunile UniCredit Tiriac Bank, prin intermediul a doua off-shore-uri in paradisurile fiscale din Cipru (Vesanio Trading) si Olanda (Rendrum International Investments), in timp ce UniCredit Bank Austria are peste 50% din capitalul social al bancii. Persoanele fizice au o pondere de peste 4% din actiunile bancii.

UniCredit Bank Austria detine o optiune de cumparare a pachetului detinut de Grupul Tiriac, astfel incat sa ajunga la o participatie de peste 95% din banca romaneasca.

UniCredit Tiriac Bank a avut in 2012 un profit net de 173 milioane lei, suma pe care actionarul principal a propus sa fie utilizata pentru recapitalizarea bancii, la fel cum s-a intamplat si cu profitul din 2011, de 103 milioane lei, conform standardelor locale de contabilitate.

UniCredit Tiriac avea la finalul anului trecut o rata de adecvare a capitalului de 13,5%, usor sub media sistemului  bancar, de peste 14%.

In privinta altor indicatori esentiali, cei care se refera la performanta bancii au fost pozitivi, spre deosebire de sectorul bancar in ansamblu (ROE- 6,4% iar ROA – 0,7%). Rata cost/venit a fost de 50,8%, rata de acoperire prin numerar a depozitelor – 60,9%, iar rata de acoperire a portofoliului de credite cu provizioane a fost de 8,7% la finalul lui 2012.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii