BANCI | Ultima Ora

ING devine prima banca romaneasca ce ofera fonduri mutuale internationale tuturor clientilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-11-12 15:10

ING Bank a anuntat ca este prima banca romaneasca ce ofera tuturor clientilor de retail, nu doar companiilor sau celor din categoria private banking, posibilitatea de a investi in fonduri mutuale internationale.

Investitia minima este de 2.000 de lei/euro/dolari iar oferta este de 10 fonduri internationale bazate pe diverse instrumente financiare (acţiuni, instrumente cu venit fix etc.).

Comunicat de presa al ING:

"ING Bank lansează fondurile mutuale internaţionale pentru clienţii de retail

ING Bank îşi îmbogăţeşte oferta de retail banking cu noi produse de investiţii care valorifică oportunităţile actuale la nivel global. Orice client ING poate investi pe pieţele internaţionale prin intermediul fondurilor mutuale destinate investitorilor individuali.

ING Bank oferă clienţilor săi posibilitatea de a investi pe pieţele internaţionale, fiind singura bancă de pe piaţa locală care distribuie fonduri mutuale internaţionale tuturor clienţilor de retail, oferindu-le astfel o alternativă de diversificare a portofoliului personal.

Înregistrate şi reglementate în Luxembourg, fondurile mutuale administrate de ING Investment Management aduc clienţilor ING Bank o gamă largă de posibilităţi de investiţie. Oferta cuprinde 10 fonduri mutuale distincte prin intermediul cărora clienţii pot investi în piaţa locală sau din regiune (Romanian Bond, Romanian Equity sau Emerging Europe), pe pieţe regionale (Statele Unite prin US High Dividend, zona Euro prin Euro High Dividend), Asia prin Greater China sau în pieţele financiare globale (Global Opportunities, Emerging Market Debt).

Fiind bazate pe o varietate de instrumente financiare (acţiuni, instrumente cu venit fix etc.), denominate în cele mai de interes valute (RON, EURO si USD), fondurile mutuale reprezintă o alternativă de investiţie (pe termen lung) la produsele de economisire. Beneficiile acestui tip de produse sunt numeroase: oferă flexibilitate şi transparenţă, permit diversificarea riscurilor şi au lichiditate ridicată.

De asemenea, fondurile mutuale presupun o investiţie redusă (2.000 de unitati monetare, lei, euro sau dolar), costuri reduse (se percepe doar un comision de subscriere), iar potenţialul câştig este adus de investiţii în pieţe financiare mature şi lichide. În plus, aceste produse sunt adaptate apetitului de risc al clientului, de la cel mai conservator până la cel mai riscant.

„Suntem bucuroşi că putem oferi clienţilor noştri aceste produse. Odată cu introducerea fondurilor mutuale în ofertă - un produs pur de retail, deschidem de fapt accesul tuturor clienţilor noştri la pieţele internaţionale şi la oportunităţile acestora. Parteneriatul cu ING Investment Management ne permite să oferim o gamă largă de fonduri care să răspundă nevoilor diverse de investiţii”, a declarat Maria Cristina Matei, Head of ING Retail Banking.

ING Bank a fost prima bancă din România care a oferit servicii de private & personal banking printr-o echipă dedicată. Tot prin intermediul acesteia, în anul 2009, ING Bank a început şi distribuţia de fonduri mutuale ale ING Investment Management. În prezent, aceste fonduri sunt distribuite şi clienţilor de retail banking fiind administrate de către ING Investment Management. În prima fază, va fi un proiect pilot, pentru Bucureşti, iar ulterior va fi extins la nivelul întregii ţări."

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii