BANCI | Ultima Ora

ING Bank si-a majorat profitul brut cu 26% in 2011, la 161 milioane lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-02-22 21:57

ING Bank Romania a obtinut in 2011 un profit brut de 161 milioane lei, in crestere cu 26% fata de anul precedent. Raportat in standardele romanesti de contabilitate (RAS), ING a obtinu un profit de 127 milioane lei, fiind astfel a treia cea mai profitabila banca din Romania, dupa BRD, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania.

Activele bancii au crescut cu 18%, la 14,25 miliarde lei, astfel incat cota de piata a ING in functie de active a urcat de la 3,52% la 4,04%, ING urcand pe locul 9 in topul bancilor dupa active, depasind Bancpost.

ING a obtinut anul trecut un venit net de 701 milioane lei, reprezentand o majorare de 4% fata de anul precedent, rezultatele fiind obtinute ca urmare a diminuarii semnificative a provizioanelor de risc, a cresterii veniturilor si a unui control strict al cheltuielilor operationale.

Banca are un raport cost/venit de 58%, pe care urmareste sa-l scada la 50%, inclusiv prin optimizarea si reducerea numarului celor 207 unitati, mai ales in orasele lovite greu de criza si unde afacerile nu se mai sustin.

Soldul creditelor acordate de ING a crescut cu 19%, la 8,85 miliarde euro, finantarile acordate companiilor inregistrand o majorare de 30%, in timp ce depozitele au avansat cu 15%.

„Rezultatele anului trecut arata o crestere moderata pe fondul prelungirii incertitudinilor. Suntem satisfacuti in special pentru ca am reusit sa crestem volumul creditelor, cu 30% in segmentul corporate, si am continuat sa fim profitabili”, a spus Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank.

ING Home’Bank a trecut in 2011 printr-un proces de dezvoltare: schimbarea interfetei, o experienta imbunatatita de utilizare si adaugarea de noi functiuni, precum rambursare imprumuturi sau denumire conturi. In urma acestui proces, tranzactiile electronice prin ING Home’Bank au inregistrat o crestere de 40% (in primele 3 luni de la lansare).

In acest an, Misu Negritoiu, mizeaza pe creditul in lei atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si companii mari. "Am fi foarte fericiti daca am vinde cat mai multe credite ipotecare in lei, am mai incercat acest lucru si in trecut dar nu am fost atat de hotarati", spune seful ING.

El are ca obiectiv pentru 2012 cresterea veniturilor si profitabilitatii bancii cu 10%.

„In 2012, ne vom concentra pe consolidare si pe regandirea modelului de afaceri. Vrem sa construim o banca pentru viitor, care indeplineste noile cerinte de reglementare si se orienteaza spre nevoile si obiceiurile de consum actuale ale clientilor”, a spus Negritoiu.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii