BURSA | Ultima Ora

ING Bank revine la Bursa pentru intermedierea de oferte publice de obligatiuni

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-12-14 13:52

Mihaela Bîtu, Head of Wholesale Banking ING România

După o absență de 5 ani, ING România a decis să redevină participant la piața de capital locală, anunta banca intr-un comunicat de presa, in care mai arata urmatoarele:

În urma hotărârii Consiliului Bursei de Valori București din 11 decembrie 2017, s-a aprobat acordarea calității de Participant la sistemul de tranzacționare al BVB pe piața reglementată la vedere și înscrierea în Registrul Participanților pentru ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala București. 

”Chiar și după decizia globală a grupului ING de a sista operațiunile de brokeraj în anul 2012, ING România a menținut calitatea de intermediar notificat ASF pentru prestarea de servicii de investiții financiare. În perioada 1998 – 2012, ING a fost în mod constant un jucător de top pe piața locală de capital. Ne bucură revenirea noastră și ne propunem să contribuim în mod activ la dezvoltarea în continuare a pieței bursiere”, explică Mihaela Bîtu, Head of Wholesale Banking ING România.

Banca își propune să redevină activă în intermedierea de oferte publice de obligațiuni, în contextul consolidării universului instituțional local, al maturizării pieței, cât și a creșterii interesului companiilor în diversificarea surselor de finanțare, complementar față de clasica creditare bancară. Banca nu își propune, în acest stadiu, reluarea serviciilor de brokeraj destinate persoanelor fizice.

„Acest pas se înscrie în mod firesc în strategia băncii de a oferi o gamă cât mai largă de servicii financiare de calitate, astfel încât să putem sprijini în mod activ operațiunile de zi cu zi, dar și implementarea strategiilor și planurilor de dezvoltare ale clienților noștri corporativi”, a completat Mihaela Bîtu.

„Salutăm decizia ING Bank de a intra ca participant la Bursa de Valori București într-un context în care piața de capital dă semne de efervescență. Numai în acest an, la BVB s-au derulat patru oferte publice de acțiuni care au depășit 270 de milioane de euro și șapte emisiuni de obligațiuni, atât în lei, cât și în euro, care au însumat echivalentul a 820 de milioane de euro. Piața de capital românească este capabilă să absoarbă tranzacții semnificative și intrarea unui nou participant confirmă interesul pentru un segment de piață aflat în dezvoltare, cu atât mai mult cu cât, în premieră, din acest an este disponibilă și decontarea în euro,” a declarat Alin Barbu, director general interimar al Bursei de Valori București.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii