BANCI | Ultima Ora

ING Bank a obtinut un profit brut de 216 milioane lei in 2013, in scadere cu 7%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-03-20 11:24

ING Bank România a încheiat anul 2013 cu un profit brut de 216 milioane RON, potrivit standardelor de raportare financiară internaționale (IFRS), în scădere cu 7% față de anul anterior, anunta banca intr-un comunicat.

Rezultatul a fost influențat în principal de creşterea investițiilor în tehnologie și dezvoltarea de produse și de menținerea venitului net la un nivel similar cu cel din anul anterior - 844 milioane RON în 2013, față de 833 milioane RON în 2012.

Activele bilantiere au înregistrat o creştere de 11% în comparaţie cu anul 2012, ajungând la 18,076 miliarde lei.

Soldurile clienților, incluzând portofoliul de credite și plasamentele prin operațiuni buy/sell back, s-a majorat cu 10% faţă de 2012, ajungând la 10,556 miliarde de RON.

Fondurile atrase prin produse de economisire și depozitare au crescut de asemenea la 12.985 milioane RON, cu 18% mai mult faţă de anul anterior, creșterea fiind în egală măsură și în segmentul persoane fizice și în cel de persoane juridice.
 
„Anul 2013 a fost un an de investiții pentru ING Bank România. Am investit în tehnologie și în dezvoltarea de produse care stau la baza strategiei noastre de a crește inteligent. În 2014, vom continua să investim în produse și servicii noi și vom continua creditarea în moneda națională, fiind încrezători că aceasta este direcția sustenabilă atât pentru ING Bank, cât și pentru societatea românească”, a declarat Michal Szczurek, CEO ING Bank România, citat in comunicatul bancii.

În 2013, ING Bank România și-a crescut cota de piață pe segmentul creditării în RON la 8%, față de 7,1% în 2012.

De asemenea, cota de piață a depozitelor în moneda națională a crescut  la 6,3% în 2013, comparativ cu 5,6% în 2012.

Și în acest an, ING Bank va continua strategia de creditare în RON pentru persoanele fizice, oferind credite ipotecare doar în moneda naţională. În plus, ING Bank intenționează să își consolideze oferta prin introducerea unor produse noi, precum produsul Prima Casa, se mai arata in comunicat.

Comentarii

Alex
ING
Sunt clientul lor din ianuarie 2014 si pot spune ca e o banca serioasa, sunt multumit de ei.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii