BANCI | Ultima Ora

Garantiile pentru creditele Prima Casa alocate pentru acest an au fost deja epuizate aproape integral

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-06-15 21:15

Ministerul Finantelor a alocat noi garantii pentru creditele Prima Casa in valoare de 500 milioane de lei unui numar de noua banci, din totalul de 16 care acorda astfel de imprumuturi garantate de stat, care au epuizat plafonul initial alocat la finalul lunii martie, in valoare de 2 miliarde lei.

Printre bancile care si-au epuziat plafonul Prima Casa inca de la finalul lunii aprilie se afla BCR, care are o cota de piata de 25% din creditele Prima Casa, precum si BRD, care detine, de asemenea, o cota in jurul a 25%.

ING, Raiffeisen Bank si CEC Bank se afla de asemenea printre bancile mari care si-au epuizat plafoanele initiale de garantii, ceea ce inseamna ca aproape tot plafonul initial de 2 miliarde lei a fost deja consumat.

In aceste conditii, plafonul total de 2,5 miliarde lei alocat pentru acest an va fi epuizat in aceasta luna, ceea ce inseamna ca noul Guvern care urmeaza a fi instalat dupa criza politica din prezent va fi nevoit sa decida daca va mai suplimenta sau nu fondurile Prima Casa.

Comunicatul Ministerului Finantelor:

La solicitarea Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, pentru asigurarea continuitatii Programului, in data de 15 iunie a.c., Ministerul Finanțelor Publice a aprobat alocarea rezervei nerepartizate de 500 milioane lei pentru acordarea de garanții în anul 2017, in favoarea finantatorilor participanti in Program, finantatori care au inregistrat un grad ridicat de utilizare a plafoanelor alocate in raport cu solicitarile aprobate.

Plafonul rămas nealocat, în sumă de 500 de milioane lei, a fost repartizat urmatorilor finantatori: Piraeus Bank, OTP Bank, BCR, ING, Bancpost, Raiffeisen Bank, BRD, CEC Bank și Leumi Bank, luându-se în considerare gradul de utilizare a plafoanelor alocate finanțatorilor până la data de 7 iunie 2017.

Prin Hotărârea de Guvern nr.80/2017 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Prima casă" pentru anul 2017 s-a aprobat alocarea unui plafon total al garanțiilor pentru creditele destinate achiziției/construcției de locuințe în cadrul Programului în sumă totală de 2,5 miliarde lei.

Din plafonul total al garanțiilor pentru anul 2017, în data 9 martie 2017 suma de 2 miliarde lei a fost pusă la dispoziția finanțatorilor participanți în Program, diferența de plafon de 500 milioane lei urmând să fie alocată ulterior în funcție de gradul de utilizare a plafoanelor alocate.

Totodata, precizam că în cursul anului 2017, conform prevederilor art.3 alin. (29) din Anexa nr.1 la H.G. nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului Prima Casă, cu modificările și completările ulterioare, FNGCIMM este autorizat să evalueze cel puțin trimestrial modul de utilizare de către finanțatori a plafoanelor alocate și să efectueze realocări între finanțatori în funcție de gradul de utilizare a plafoanelor alocate, cu acordul prealabil al Ministerului Finanțelor Publice.

Taguri: Programul Prima Casa  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  cont online  Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM)  Prima Casa  TBI Credit IFN  CEC Bank  banca  Ministerul Finantelor  credite Prima Casa  

Comentarii

Alex
Bula & rulaj :)
WOW ! ce apetit de risc (asta-i termenul parca:) pacat ca la FX risk NU AU ACEEASI AVERSIUNE ca la case !!! www.petitieonline.com/cataloniaquebecbanat



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii