LEASING | Profil

Garanti BBVA Leasing obtine o finantare de la BERD

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-07-22 15:50

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA România, semnează un nou acord de împrumut de 10 milioane de euro cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), pentru a sprijini dezvoltarea IMM-urilor din România, conform unui comunicat de presa, in care se adauga:

Finanțarea va permite Garanti BBVA Leasing să ofere microîntreprinderilor și IMM-urilor acces la produse de leasing avantajoase, pentru achiziția de echipamente și vehicule necesare dezvoltării.

Mai mult, în cadrul acestui nou acord, 30% din fonduri vor fi direcționate proiectelor care sprijină tranziția către o economie ecologică. Astfel, Garanti BBVA Leasing își continuă strategia de finanțare a activităților sustenabile, oferind resurse financiare esențiale pentru investițiile verzi.

"Suntem încântați să extindem parteneriatul nostru de lungă durată cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și să putem sprijini în continuare creșterea și reziliența întreprinderilor mici și mijlocii din România.

Includerea fondurilor dedicate finanțării verzi reprezintă un nou pas înainte semnificativ, care se aliniază perfect cu strategia noastră de a oferi companiilor opțiuni de leasing pentru proiectele sustenabile, prietenoase cu natura", a declarat Okan Yurtsever, Director General, Garanti BBVA Leasing.

Okan Yurtsever, Director General, Garanti BBVA Leasing
Okan Yurtsever, Director General, Garanti BBVA Leasing

Acest nou împrumut reprezintă cel de-al cincilea acord semnat de Garanti BBVA Leasing și BERD, începând din 2016, și mărește finanțarea totală primită la 45 de milioane de euro.

"Sunt încântată să extind cooperarea cu partenerul nostru de lungă durată Garanti BBVA Leasing. Proiectul va îmbunătăți accesul IMM-urilor la finanțare, încurajând totodată investițiile în tehnologii ecologice. Concentrarea Garanti BBVA Leasing asupra IMM-urilor este în concordanță cu obiectivul strategic al BERD pentru România de a sprijini creditarea IMM-urilor", a declarat Victoria Zinchuk, director BERD pentru România.

Despre Garanti BBVA Leasing

Garanti BBVA Leasing (brandul sub care funcționează Motoractive IFN SA) face parte din Grupul financiar Garanti BBVA România. Grupul reunește și o instituţie bancară Garanti BBVA, Garanti BBVA Credite de Consum și Garanti BBVA Fleet Management.

Cu o tradiție de 26 de ani pe piața de leasing din România, Garanti BBVA Leasing completează gama de produse și servicii a grupului Garanti BBVA cu oferte de leasing pentru flote auto și vehicule comerciale, leasing pentru echipamente și bunuri imobiliare, vânzare și lease-back.

Garanti BBVA România este deținută de Garanti BBVA, a doua bancă privată din Turcia, din punct de vedere al activelor.
Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acţionarul majoritar al Garanti BBVA. 

Despre BERD

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) este o instituție financiară internațională înființată în 1991 pentru a promova tranziția către economii de piață deschise și durabile în țările care respectă principiile democratice. Activând în aproape 40 de economii de pe trei continente, BERD oferă finanțare de proiecte pentru bănci, industrii și întreprinderi, atât noi întreprinderi, cât și companii existente.

BERD este unul dintre principalii investitori instituționali internaționali în România și un susținător major al dezvoltării IMM-urilor. În 2023, BERD a investit 658 de milioane de euro în România. De la începutul activității sale în România, în 1993, BERD a angajat aproape 11 miliarde de euro în 525 de proiecte din țară, din care 81% în sectorul privat.

Taguri: Garanti BBVA  leasing  BERD  Garanti BBVA Leasing  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Plata in rate prin BT Direct pe iStoma

BT Direct și iStoma anunță un parteneriat prin care și-au propus să faciliteze accesul populației la servicii medicale, așa încât clienții pot plăti în rate la peste 1.500 de clinici stomatologice din țară, conform unui comunicat de presa, in care se detalii

Banca Transilvania a atras 300.000 de noi clienti in acest an

Banca Transilvania a continuat și în al doilea trimestru performanța primelor trei luni ale anului, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Evoluția pozitivă a fost susținută de creșterea portofoliului de credite și creanțe din leasing nete, la nivel consolidat, detalii

BT a emis 100.000 de carduri Untold

Cardul Untold emis de Banca Transilvania (BT) a avut cea mai rapidă creștere a unui portofoliu co-brand din regiune, nu doar din România, marcată de cardul cu numărul 100.000 emis la mai puțin de un an de la lansare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: BT Visa detalii

CEC Bank a coordonat un credit sindicalizat pentru AAylex ONE - Cocorico

Grupul AAylex ONE, unul dintre principalii jucători din industria de produse alimentare din România, deținătorul brandului Cocorico, a semnat o facilitate de credit sindicalizată în valoare de 20 de milioane de euro pentru susținerea activității operaționale a Companiei și a detalii

 



 

Ultimele Comentarii