PENSII PRIVATE | Ultima Ora

Fondurile de pensii Interamerican si Prima Pensie vor sa fuzioneze

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: GhiseulBancar.ro
2008-03-05 16:24

Interamerican Fond de Pensii si Prima Pensie Fond de Pensii vor sã fuzioneze odatã cu intrarea în vigoare a normei care va reglementa fuziunile si achizitiile între fondurile de pensii, au declarat pentru NewsIn surse din piata pensiilor private.

În prezent nu existã un cadru legal care sã reglementeze fuziunile sau preluãrile între fonduri, urmând ca norma privind fuziunile si achizitiile în acest sistem sã fie lansatã luna aceasta spre dezbatere publicã.

Potrivit acelorasi surse, reprezentantii celor douã fonduri au ajuns deja la un acord privind o posibilã fuziune, operatiune care ar putea dura douã luni de la data validãrii normei care reglementeazã fuziunile si achizitiile fondurilor.

Contactati de NewsIn, reprezentantii Interamerican au refuzat sã comenteze, în timp ce directorul executiv al societãtii Prima Pensie Fond de Pensii, Damjan Mencej, a negat o posibilã fuziune între cele douã fonduri.

Potrivit legii, un fond de pensii trebuie sã aibã cel putin 50.000 de participanti dupã primii trei ani de la data constituirii.

Dupã etapa de validare a aderentilor, înainte de repartizarea aleatorie, Interamerican Fond de Pensii avea 265.549 aderenti si o cotã de piatã de 6,65%, în timp ce Prima Pensie Fond de Pensii acumulase 20.004 de aderenti si o cotã de piatã de 0,50%.

Împreunã, cele douã fonduri ar însuma 285.553 de participanti si o cotã de piatã de 7,15%, înainte de repartizarea aleatorie a aderentilor.

Presedintele CSSPP, Mircea Oancea, a declarat recent cã arbitrul pensiilor private va propune spre dezbatere publicã, pânã la jumãtatea lunii martie, un proiect de normã privind fuziunile si achizitiile în sistemul de pensii.

Oancea a explicat cã achizitiile fondurilor de pensii se vor putea face numai prin elaborarea unui prospect, a unei oferte noi, astfel încât participantii fondurilor sã aibã timp sã îsi exprime optiunea si, dupã caz, sã refuze aceastã optiune, sã se mute la un alt fond sau sã rãmânã la noul fond administrat de o altã companie.

ªeful CSSPP precizase cã, în perioada urmãtoare, Comisia va cere administratorilor sã-si reanalizaze planurile de afaceri si strategiile pentru ca, în baza acestora, sã înceapã discutiile între ei, dacã vor fuziona sau nu.

Campania initialã de aderare a românilor la un fond de pensii private obligatirii (pilon II) a început pe 17 septembrie 2007 si s-a încheiat pe 17 ianuarie 2008. Cei care nu au optat pentru un fond de pensii sau care au fost invalidati vor fi distribuiti în mod aleatoriu cãtre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii