BANCI | Ultima Ora

Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar devine membru al Comitetului National pentru Stabilitate Financiara (CNSF)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-11-10 18:35

La data de 10 noiembrie 2011, a avut loc şedinţa ordinarǎ a Comitetului Naţional pentru Stabilitate Financiarǎ (CNSF), anunta BNR intr-un comunicat.

La întâlnire au participat dl. Mugur Isǎrescu, Guvernatorul BNR şi Preşedinte al Comitetului Naţional pentru Stabilitate Financiarǎ, dl. Gheorghe Ialomiţianu, Ministrul Finanţelor Publice, dna. Gabriela Anghelache, Preşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, dl. Constantin Buzoianu, Preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurǎrilor şi dl. Mircea Oancea, Preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Membrii CNSF au analizat evoluţiile sectorului financiar din România şi ale mediului internaţional, precum şi concluziile summit-ului European din data de 26 octombrie 2011 şi ale întâlnirii G-20 din data de 3-4 noiembrie 2011, inclusiv prevederile principale ale propunerii de directivă privind instituirea unui sistem comun al taxei pe tranzacţii financiare la nivelul Uniunii Europene.

În cadrul dezbaterilor, a fost subliniat faptul că sistemul financiar din România a rămas stabil în pofida accentuării crizei datoriilor suverane din zona euro şi a semnalelor mixte privind redresarea economică la nivel mondial. Autorităţile române au continuat să consolideze mecanismele de acţiune, în linie cu angajamentele asumate prin acordurile convenite cu instituţiile financiare internaţionale, în vederea menţinerii stabilităţii financiare.

De asemenea, membrii CNSF au discutat concluziile recentei misiuni a Comisiei Europene, Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale şi au identificat direcţii comune de acţiune pentru întărirea în continuare a rezistenţei la şocuri a sectorului financiar din România. În acest context, membrii CNSF au hotărât consolidarea cadrului instituţional pentru asigurarea stabilităţii financiare din România prin cooptarea Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar ca instituţie membră a CNSF.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii